НОВИНИ

Затварят заведения, които не спазват нормите за шум

Заведенията, които не спазват нормите за шум, ще бъдат затваряни. Това заяви днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. Той беше в града за първото заседание на координационния център за сътрудничество и взаимодействие в областта на туризма. Вицепремиерът се информира и за установени вече нарушения във Варненска и Добричка област.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мартин Николов/Данил Кираджиев
18:02, 30.06.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Заведения, които не се съобразяват с общинските наредби за нивото на шума, ще бъдат санкционирани и дори ще бъдат затваряни, беше категоричен вицепремиерът Валери Сименовов. Предстои да бъде уточнено дали обектите ще бъдат затваряни още при първото нарушение.

Валери Симеонов, вицепремиер:
"Мога да Ви информирам например, че най-фрапиращи са нарушенията в област Варна в района на Южния плаж на Варна. За там имаме най-много обаждания и за там са най-много проверките."

Валери Симеонов съобщи още, че ръководството на "Слънчев бряг" е поело ангажимент за прекратяване на алкохолните турове. Договорите за тях се сключват между курорта и туроператорите. Още в началото на сезона са констатирани много нарушения.

Валери Симеонов, вицепремиер:
"По силата на тези договори, ако се организира алкохона обиколка - напиване в движение, за това нещо "Слънчев бряг" получава 50 лева за група от 150 човека, а за група от 200 човека получава 75 лева. За тези смешни суми "Слънчев бряг" се е обърнал в "Дивия запад".

Координационен център за сътрудничество и взаимодействие в областта на туризма ще бъде създаден и в Бургас в началото на следващата седмица. В него ще има представители на Националната агенция за приходите, Българската агенция по безопасност на храните, Здравното министерство, Министерството на вътрешните работи. Вицепремиерът Симеонов обясни, че в проверките ще участват представители на всички институции и ще се извършват координирано.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът в Асеновград остави за постоянно в ареста задържаните за побоя над гребци
Съдът в Асеновград остави за постоянно в ареста задържаните за побоя над гребци
​Германия разреши еднополовите бракове
​Германия разреши еднополовите бракове