НОВИНИ

Протест заради разрушени мостове край Червен бряг

Жителите на село Чомаковци в община Червен бряг протестираха срещу липсата на транспортна връзка с общинския център.От пролетта старият мост над река Искър е разрушен и се изгражда нов, който ще е готов в средата на 2019 г. Повече от месец в общината е в сила частично бедствено положение, заради друг затворен мост, който създава още по-голям транспортен хаос в региона.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
19:42, 27.11.2018
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Хората от Чомаковци заявиха, че без двата моста на река Искър маршрутът до общината се увеличава от 7 на над 70 км по обходни маршрути. От половин година те прекосяват реката пеша по стената на бента край селото.

Георги Петров:Тази пасарелка през виелиците, снежните бури, заледяванията? Да видите жената с двете деца как ги е хванала за ръчичка и недай Боже, някое да се подхлъзне. И тогава ще осъзнаем колко ни е голяма вината.
Васил Маринов, с. Чомаковци: Бедстват Червен бряг, Чомаковци, Глава, Койнаре, Бреница, Лазарово, Еница, затворени са подходите към Кнежа, Бяла Слатина и Враца.

Местните настояват за изграждане на временен мост.

Петър Петров, с. Чомаковци: Такива мостове се намират шест броя в АПИ. Има определено място от военни инженери, къде да се строи моста. Остава да се получи разрешението на министъра на регионалното развитие и ние апелираме към нея да го даде в най-кратки срокове.

При протестиращите по стената на бента дойде пеша и кметът на община Червен бряг и заяви, че в четвъртък ще стане ясно дали ще се изгражда временен мост.

Инж. Данаил Вълов, кмет на община Червен бряг: За Горнишкия мост има две новини. Първата е, че днес имаме сключен договор с фирмата-изпълнител и техниката вече пристигна. Срокът по договор е 60 дни.

Хората от Чомаковци обаче казаха, че ако държавата не вземе спешни мерки, ще започнат гражданско неподчинение с блокиране на основни пътища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Водят се преговори за увеличаване на заплатите на работниците в Пристанище Варна
Водят се преговори за увеличаване на заплатите на работниците в Пристанище Варна
Косовските сърби обявиха бойкот на властта в Прищина
Косовските сърби обявиха бойкот на властта в Прищина