НОВИНИ

33-годишен мъж от петричко е в неизвестност от 5 дни

Според негови близки Александър не изчезва за първи път

полиция полицейска кола
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
17:13, 04.01.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Слушай новината

33-годишен мъж от петричкото село Ключ е в неизвестност от 5 дни. Той е обявен за общодържавно издирване от 2 януари. В търсенето днес се включиха негови близки, доброволци и служители на МВР. Усилията им обаче отново не дадоха резултат.

От 30 декември семейството на 33-годишния Александър Заков няма връзка с него. Той излязъл от вкъщи облечен с тъмни дрехи, а телефонът и документите си оставил. Последно обаче бил забелязан в друго населено място на около 30 километра от родното му Ключ.

Последната информация, по която работят полицията е, че мъжът е бил забелязан от местен жител на село Долна Рибница да седи на пейка на 1 януари.

"Това момче каза, че го и видял там на пейката, към 9-10 часа сутринта, ама за да дойде тук това момче все някой ще го види от горе - от долу. Камерата я прегледахме, обаче тя не хваща там, само тук", коментира Димитър Велев - жител на Долна Рибница.

Служители на гранична полиция, местното районно управление, съседи и доброволци и днес през целия ден търсиха изчезналия Александър в Огражденската планина. Мъглата и ранното стъмване обаче принуди екипите да продължат издирването за утре.

"Цялото село се включи, цялото село го търсиха, тук имаше джипове, обикаляха…" каза Иван Златинов - доброволец.

"За сега нямаме резултат, нямаме следи все още, но продължава издирването", сподели Македонка Иванова - организатор на търсенето.

По думите на близки на издирвания Александър, които отказаха да застанат пред камера, това не е първото изчезване на мъжа. Доброволците и служителите на МВР ще продължат издирването и утре, когато се очаква в акцията да се включи и дрон.

Автор: Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков от Атина: България и Гърция имат отлични стратегически отношения
Денков от Атина: България и Гърция имат отлични стратегически отношения
Огнище на трихинелоза в Панагюрско
Огнище на трихинелоза в Панагюрско