НОВИНИ

42-годишен мъж простреля с въздушна пушка дете в шуменско село

годишен мъж простреля въздушна пушка дете шуменско село
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:21, 21.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Мъж от шуменското село Косово е задържан в полицейския арест в Нови пазар за нанесена телесна повреда на деветгодишно дете, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

Малко след 19.30 ч. снощи в шуменската болница за преглед е постъпило дете, придружавано от родителите си. То е било с открита рана в дясната част на главата над ухото, най-вероятно от пневматично оръжие. След преглед станало ясно, че раната е повърхностна. Детето е настанено за лечение, без опасност за живота.

След разследване служители на Районното управление в Нови пазар установили, че в района на читалището в село Косово 42-годишен мъж е произвел изстрел с въздушна пушка и уцелил момчето, което е играело с други деца.

Извършено е претърсване на обитаваното от мъжа жилище, където е била иззета въздушна пушка със сачма в нея. Намерени са още пет найлонови торбички със сачми за ловни патрони, устройство за взривяване капсул-възпламенители за ловни патрони и капсул-възпламенител. Намерени са два малокалибрени артилерийски снаряда, две найлонови торби със сиво-черно вещество с вид на барут, боеприпаси за нарезно оръжие, 19 патрона за гладкоцевно, торбичка с капсул-възпламенител, гилзи, халосни патрони.

На място са пристигнали служители на Специализирания отряд за борба с тероризма във Варна. Боеприпасите са иззети. Мъжът е задържан в РУ-Нови пазар. Случаят е докладван в прокуратурата, работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора ѝ, каза говорителят на ОД на МВР Ася Йорданова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Многонационална бойна група на НАТО провежда учение на полигон "Ново село"
Многонационална бойна група на НАТО провежда учение на полигон "Ново село"
ДПС: Чрез диалог и разум може да оформим отговорно мнозинство в НС още с първия мандат
ДПС: Чрез диалог и разум може да оформим отговорно мнозинство в НС още с първия мандат