НОВИНИ

44 години по-късно Австралия отново има своя шампион на Australian Open при жените

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:13, 29.01.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
години късно австралия отново своя шампион australian open жените
Слушай новината

Световната №1 в женския тенис Ашли Барти завърши по мечтан начин своите две седмици на Australian Open, носейки първа титла за Австралия при дамите в този турнир от триумфа на Крис О'Нийл през 1978 година.

На финала в "Мелбърн Парк" местната любимка надигра с 6:3, 7:6(2) американката Даниел Колинс, като по този начин завоюва трофея в надпреварата, без да загуби сет.

Това е общо трета титла за Ашли Барти от Големия шлем на сингъл, след като през 2019 година тя триумфира на Ролан Гарос, а през миналата година спечели Уимбълдън.

Австралийката може да се похвали с титла от Шлема и при двойките, след като в тандем с Коко Вандевег двете вдигнаха трофея от US Open през 2018 година.

В днешния финал срещу Колинс Ашли Барти демонстрира, че в момента безспорно е най-добрата тенисистка сред дамите, като във втория сет направи страхотен обрат от 1:5, за да стигне до успеха.

В първата част Барти се нуждаеше от един единствен брейк в шестия гейм по пътя си към успеха с 6:3.

Даниел Колинс обаче заигра по-агресивно в началото на втората част и след два поредни пробива се доближи само на гейм от изравняването на резултата. Оттук обаче започна връщането на Ашли Барти в сета и след серия от четири поредни гейма тя изравни резултата при 5:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който австралийката категорично беше по-добрата на корта и след 7-2 точки стигна до триумфа.

По този начин Барти продължава със страхотната си серия от началото на сезона, като тя вече има спечелени два турнира и общо 11 последователни победи.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: РСМ не е най-важната цел, когато на всеки българин от джоба му вадят пари
Борисов: РСМ не е най-важната цел, когато на всеки българин от джоба му вадят пари
Премиерът за рокадите в "Булгаргаз": Ако си вършеха работата, нямаше да се стигне до високите цени
Премиерът за рокадите в "Булгаргаз": Ако си вършеха работата, нямаше да се стигне до високите цени