НОВИНИ

65-а вечер на протест в София

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:56, 11.09.2020 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Протестиращи излязоха на протест в Триъгълника на властта за 65-а поредна вечер. Исканията им остават непроменени - незабавна оставка на правителството, на главния прокурор, въвеждане на машинно и електронно гласуване, промени в съдебната система.

Протестиращите прожектираха на сградата на Народното събрание видеа с различни изказвания на премиера Бойко Борисов, като на моменти го освиркваха.

Организаторите съобщиха, че ще заведат граждански иск срещу председателя на парламента Цвета Караянчева, а парите ще отидат за болница ИСУЛ. Мотивът за иска: да видят как се доказва в съда, че Божков е платил на "Отровното трио" за протестите.

Пристигайки на Орлов мост, протестиращите разбраха за участието на социалния министър Деница Сачева в "Панорама" и се отправиха към сградата на БНТ със скандирания "оставка".

На входа на БНТ министър Сачева се спря при тях и заяви, че оставка не се обмисля и не се страхува се срещне с протестиращите. Допълни, че хората имат право на протест. Протестиращите заявиха, че решението им да дойдат до БНТ, за да се срещнат с министъра, е било спонтанно.

Минути преди 21:30 ч. протестиращите се отправиха на традиционното шествие към Орлов мост.

Малко преди 20 ч. протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител". Към момента демонстрацията протича мирно и без напрежение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искат задържане под стража за дрогирания шофьор, причинил тежката катастрофа в Айтос
Искат задържане под стража за дрогирания шофьор, причинил тежката катастрофа в Айтос
Задържаните от кюстендилската фамилия Гольовците остават в ареста
Задържаните от кюстендилската фамилия Гольовците остават в ареста