НОВИНИ

Акция за безопасно пресичане на пешеходна пътека пред училище в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
15:25, 20.09.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

С акция за безопасно пресичане на ученици по един от натоварените булеварди, в Пловдив отбелязаха Деня без загинали на пътя. Инициативата е на районното кметство в ж.к. "Тракия", Областната управа, МВР - Пловдив и Регионалното управление на образованието.

Доброволци от институциите помагаха за безпрепятственото преминаване на първокласници от училище "Софроний Врачански" по пешеходна пътека, която не е сигнализирана със светофар.

"Представете си дежурен учител, защо не и дежурен в самото училище, охрана или някой, който да преведе децата през близката пешеходна пътека, виждали сме го в чужбина и мисля, че това трябва да продължи като инициатива занапред", каза Костадин Димитров - кмет на район "Тракия".

"Най-важното нещо, на което трябва да ги научим децата е да пресичат правилно, да пресичат на определените места, да бъдат внимателни и шофьорите да бъдат отговорни. – А отговорни ли са шофьорите? - Малко са отговорни, трябва да са повече отговорни", каза Цветемира Георгиева - преподавател в СУ "Софроний Врачански" - Пловдив.

"Основната цел е да повишим безопасността на движението, както на пешеходците, така и на водачите на моторни превозни средства. Идеята е тази седмица да се акцентира, нали това е европейска инициатива, и особено на днешния ден, който е за България ден с нулеви жертви", каза Атанас Ташков - заместник-областен управител на Пловдив.

Автор: Галена Паскова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново аржентинец застана начело на Берое
Отново аржентинец застана начело на Берое
Отпускат 36 млн. лева за работа с деца и ученици от уязвими групи
Отпускат 36 млн. лева за работа с деца и ученици от уязвими групи