НОВИНИ

Ал-Атия увеличи аванса си пред Льоб след успех в четвъртия етап на Рали Дакар

Насер Ал-Атия Рали Дакар
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:20, 05.01.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Лидерът в Рали Дакар Насер Ал-Атия спечели четвъртия етап в Рияд, след като саудитският пилот Язеед Ал-Раджи получи наказание за превишена скорост.

Надеждата на домакините бе на първо място след 465-километровия участък през пустинята от Ал Каисума, но двуминутна санкция го свлече до петото място, а с това подари и успеха на Ал-Атия, който триумфира по-рано и в пролога и в първия специален етап. Катарецът обясни, че първото му място днес не му гарантира предимство в утрешния ден.

„Опитахме се да поставим високо темпо, но нашият план не беше да отворим утре, защото няма да има мотори, следователно, няма да има пътища. Но, дори да не се справим достатъчно добре в тези условия, то ще сме в изгодна позиция за следващия ден“, каза той.

Катарецът, който търси четвърти триумф в Рали Дакар с тима на Тойота, се откъсна на още 25 секунди пред Себастиан Льоб в генералното подреждане при пилотите, за да води вече пред френската рали звезда с 38 минути и 5 секунди. Льоб, втори в етапа пред новия хибрид на Ауди, каран от Карлос Сайнц, понесе удар по амбициите за победа в състезанието, след като предавателят му се счупи след едва десет км от началото на третия етап.

При моторите испанецът Хуан Бареда Борт спечели втората си етапна победа в рамките на три дни – неговата 29-а специална етапна победа в кариерата, а втори се нареди чилиецът Пабло Кинтанила. Британецът Сам Съндърланд води в генералното подреждане с три минути пред победителя от 2018 г. Матиас Валкнер от Австрия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Позицията на България за РСМ остава добре защитена
Позицията на България за РСМ остава добре защитена
Депутатите отложиха точката за зеления сертификат в парламента
Депутатите отложиха точката за зеления сертификат в парламента