САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Александровска болница започва PCR диагностика за Covid-19

от БНТ
18:59, 06.04.2020
Чете се за: 00:30 мин.
Здраве
александровска болница започва pcr диагностика covid
Снимка: БГНЕС

В Световния ден на здравето 7 април в УМБАЛ "Александровска" започва работа лаборатория за извършване на PCR диагностика за Covid-19.

Тя ще бъде локализирана в направление „Молекулярна диагностика” на Клиниката по клинична имунология с банка за стволови клетки, което от 2010г. насам се сертифицира ежегодно от Instand EQAS virus genome detection PCR/NAT за всички изследвани инфекциозни геномни системи, както за качествена, така и за количествена детекция. Редовно се провежда вътрешен качествен контрол на персонал, апаратура и реактиви.

Работещите в Направлението са преминали съответните обучения, участват в редица национални и международни проекти, и разполагат с различни сертификати, свързани с молекулярно-биологичната диагностика.

Лабораторията ще обслужва само пациенти на болницата или насочени от други лечебни заведения по медицински показания. Платени изследвания по желание на пациенти, без да са необходими или назначени от лекар, няма да се извършват. Дневно ще бъдат обработвани приблизително 250 проби.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Български студент в Прага е обявен за "герой на нашето време"
Български студент в Прага е обявен за "герой на нашето време"
643 заявления от работодатели са постъпили по схемата 60/40
643 заявления от работодатели са постъпили по схемата 60/40