НОВИНИ

Алкарас и Зверев записаха категорични победи в Париж

Карлос Алкарас
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 28.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Карлос Алкарас и Александър Зверев постигнаха убедителни победи с по 3:0 сета на 1/16-финалите на турнира от Големия шлем - Ролан Гарос в Париж.

На корт "Филип Шатрие" испанецът се наложи над Себастиан Корда с 6:4, 6:4, 6:2 за 2 часа и 9 минути игра.

Тинейджърът проби своя съперник при втората си възможност, което му помогна да спечели първия сет. Във втората част до известна степен се повториха събитията от първия сет. 19-годишният тенисист реализира нов пробив, който удвои аванса му в сетовете. В заключителната трета част младокът бе още по убедителен и след нови два пробива се поздрави с успеха.

В следващия кръг от надпреварата той ще се изправи срещу Карен Хачанов, който се наложи над Камерън Нори с 6:2, 7:5, 5:7, 6:4.

Поставеният под №3 в схемата на надпреварата Александър Зверев игра два тайбрека, но също регистрира категорична победа със 7:6(2), 6:3, 7:6(5) над Брендън Накашима.

На корт "Сюзан Ленглен" зрителите станаха свидетели на равностоен първи сет, в който се стигна до тайбрек. Германецът спечели точка при сервис на опонента, но американецът веднага стори същото. Нервите на 3-тият в световната ранглиста бяха по-здрави и това му помогна да поведе в сетовете.

25-годишният тенисист реализира пробив във втората част за 3:1 гейма, което му помогна да удвои преднината си в сетовете. В третата част двамата си размениха по един пробив, преди да се стигне до нов тайбрек. 20-годишният Накашима водеше с 3:1 и 4:2, но Зверев отново затвърди класата си, за да сложи точка на спора с първия си мачбол след 2 часа и 52 минути игра.

На 1/8-финалите той ще срещне Бернабе Сапата Мирайес, който надделя над Джон Иснър с 6:4, 3:6, 6:4, 6:7(5), 6:3. Това е пети пореден 1/8-финал за Зверев в турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фитнес манията на открито завладява Варна
Фитнес манията на открито завладява Варна
Задръствания на летището в Амстердам - отменят полети
Задръствания на летището в Амстердам - отменят полети