НОВИНИ

Арестуваха рапърката Ники Минаж на летището в Амстердам

В багажа на певицата е била открита марихуана

арестуваха рапърката ники минаж летището амстердам
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:29, 26.05.2024
Чете се за: 02:05 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Американската рапърка Ники Минаж снощи заяви, че полицията в Нидерландия открила марихуана в багажа ѝ, докато тя се е подготвяла да напусне страната за следващия си концерт.

Минаж написа в социалната мрежа Екс, че била спряна на летището в Амстердам, когато се канела да се качи на самолет за концерт в Манчестър. Полицаите ѝ казали, че са открили марихуана в куфарите ѝ и че субстанцията ще трябва да бъде претеглена.

Концертът на рапърката беше отложен и компанията организатор "Лайв Нейшън" заяви, че събитието ще бъде пренасрочено и билетите ще бъдат уважени.

"Въпреки усилията на Ники да проучи всички възможни пътища за осъществяване на днешното шоу, събитията от днес направиха това невъзможно. Дълбоко сме разочаровани от причиненото неудобство", се казва в изявлението на промоутъра.

Канабисът е нелегален в Нидерландия, но употребата му за развлечение се толерира.

Роберт ван Капел, говорител на нидерландската военна полиция, заяви, че 41-годишна американка е била арестувана за износ на "меки наркотици". Той не идентифицира жената и не уточни вида на въпросните наркотици.

41-годишната Минаж написа още в Екс, че според нея полицията просто е искала да я накара да закъснее за концерта си в Манчестър.

"Казах ви, че е за да се опитат да ме накарат да закъснея, за да могат да напишат негативни истории. Ревността е болест. Останалото го знаете", заяви рапърката.

Междувременно в своя актуализирана информация нидерландската полиция каза, че е освободила "заподозряната и тя вече може да продължи напред". Силите на реда добавиха, че певицата ще трябва да плати глоба, размерът на която ще бъде определен от прокуратурата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Далас изравни серията във финалния плейоф в Западната конференция в НХЛ
Далас изравни серията във финалния плейоф в Западната конференция в НХЛ
Бостън поведе с 3-0 във финала на Изток в НБА
Бостън поведе с 3-0 във финала на Изток в НБА