НОВИНИ

Байдън: До часове чакаме нова кървава атака срещу летището в Кабул

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
23:33, 28.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Предполагаемият поръчител на атаката на летището в Кабул е бил убит при американска военна операция. От Пентагона съобщиха, че при въздушен удар е ликвидиран и още един боец на терористичната организация "Ислямска държава Хорасан".

Американският президент предупреди, че в близкото денонощие се очаква нова атака на летището в Кабул.

Евакуацията там продължава, но заради опасността от терористични нападения много държави обявиха, че спират да транспортират цивилни.

С атака с безпилотни самолети Съединените щати отвърнаха на удара. Ликвидиран е лидер на крилото Хорасан на "Ислямска държава". Предполага се, че той е поръчал кървавото нападение в Кабул.

САЩ ликвидираха един от организаторите на атентата в Кабул

Стрелба и днес отекваше край летището на афганистанската столица. Опасността от терористични нападения в района остава голяма.

За италианските военни това са последните афганистански бежанци, които евакуират. Франция също спира да транспортира цивилни. И британските военни извършиха последната евакуация.

От 14 август 109 000 афганистанци са напуснали Афганистан. Тези, които остават, все повече затъват в неясната финансова и политическа реалност в страната. Стотици протестираха пред Централната банка на Афганистан.

От почти две седмици банките не работят. Банкоматите отдавна са изпразнени. Заплатите не се изплащат. Цените обаче не спират да растат.

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски се измъкна от трудната ситуация с втора победа за сезона
Левски се измъкна от трудната ситуация с втора победа за сезона
Румъния въвежда нови ограничителни мерки за пристигащите от България
Румъния въвежда нови ограничителни мерки за пристигащите от България