НОВИНИ

Българин застреля бившата си приятелка в супермаркет в Германия

Германия - убийство
Снимка: berliner-kurier.de/БНР
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
11:54, 17.01.2024
Чете се за: 01:47 мин.
По света
Слушай новината

Българин застреля бившата си приятелка - също наша сънародничка, след което се самоуби пред очите на клиенти в супермаркет на Aldi в Германия. Престъплението е извършено в понеделник привечер в град Мьорфелден-Валдорф, разположен южно от Франкфурт, съобщава немските медии. След като е застрелял жената, извършителят се е самоубил.

Говорител на прокуратурата в Дармщат - Роберт Хартман заяви, че 48-годишният извършител е влязъл в супермаркета в квартал Валдорф в понеделник около 19.15 часа местно време. Там той разговарял с 38-годишната служителка, която зареждала стелажите, след което я е застрелял с пистолет, за който, според прокурора, той не е има разрешително.

Колко изстрела са били произведени, може да се установи едва по време на аутопсията на тялото, насрочена за днес, като се говори, че на мястото на стрелбата са били намерени 4 гилзи.

По време на стрелбата не е имало ранени клиенти на магазина.

Според прокурора мотивът за престъплението може би е неуспешна връзка. Убитата е имал връзка с извършителя от около година и половина, като двамата български граждани са живеели заедно. Връзката има се разпада преди шест месеца и мъжът се преместил в Бад Вурцах.

Техен приятел е отбелязал, че мъжът е живеел на хотел в Мьорфелден-Валдорф и е заплашвал бившата си половинка, защото не можел да приеме тяхната раздяла. 38-годишната жертва се е страхувала от него

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Часовете за почивка на шофьора на автобуса, който катастрофира в "Дианабад", са спазени
Часовете за почивка на шофьора на автобуса, който катастрофира в "Дианабад", са спазени
Асоциацията на работодателите представиха приоритетите си за тази година
Асоциацията на работодателите представиха приоритетите си за тази година