НОВИНИ

България гостува на Черна гора в търсене на първа победа в евроквалификациите

България гостува на Черна гора тази вечер от 19:00 часа, а срещата може да наблюдавате НА ЖИВО по БНТ 1 и онлайн на bntsport.bg! Студийната ни програма започва в 18:30 часа.

българия гостува черна гора търсене първа победа евроквалификациите
bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 10.09.2023
Чете се за: 05:27 мин.
Спорт
Слушай новината

България гостува на Черна гора в пореден мач от квалификациите за Евро 2024. Двубоят от група G на Градския стадион в Подгорица започва в 19:00 часа българско време.

Националният ни отбор не загря подобаващо за визитата си в черногорската столица, след като отстъпи на Иран с 0:1 в контрола на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. В четвъртък „лъвовете“ не демонстрираха добро лице, като допуснаха ранен гол, а след това, когато иранците се върнаха по-назад, така и не създадоха много голови ситуации пред вратата на съперника. Сега възпитаниците на Младен Кръстаич ще се опитат да постигнат първи успех в квалификационната си кампания, след като направиха две равенства с Литва и Сърбия и допуснаха две поражения – от Унгария и от Черна гора, с 0:1 в Разград.

„Трикольорите“ ще са настроени за реванш и ще търсят изплуване от дъното на таблицата в групата. Нашият тим се оказа на последното място след драматичното равенство на Черна гора с Литва в Каунас. Литовците, които ни препънаха по-рано, стигнаха до точката след гол в 94-та минута. Черногорците, които ни победиха в края на март с попадение на Никола Кръстович, са с пет пункта от четири срещи, като успех над литовците можеше да ги изравни на второто място със Сърбия, която отстъпи на Унгария в Белград.

Въпреки доброто представяне над сърбите, когато „плавите“ изравниха в самия край, България няма победа в официален мач от близо година – за последно нашите надвиха Северна Македония с 1:0 като гост в мач от Лигата на нациите през септември 2022. Националите ни нямат победа в пет срещи с Черна гора – две загуби и три равенства, при голова разлика 4:2 в полза на черногорците.

Добрата новина е, че в състава на "трикольорите" няма контузени състезатели след проверката с Иран и всички ще бъдат на линия за мача тази вечер.

"Нормално е да има турбуленция в представянето на тези млади момчета. Не трябва да повтаряме грешките, които допуснахме срещу Иран, най-вече агресивността и концентрацията. Очаквам да покажем реакция и да играем по-добре. Ако излезем по начина, по който излязохме срещу Иран, няма смисъл изобщо да излизаме на терена", каза Кръстаич на пресконференцията си преди мача.

Селекционерът на националния отбор на Черна гора Миодраг Радулович заяви, че неговата лична цел е да класира страната за голям форум и бе категоричен, че успех срещу "лъвовете" ще остави черногорците в борбата за място на Евро 2024 въпреки грешната стъпка срещу Литва преди няколко дни.

"Вярвам в отбора и смятам, че заслужаваме повече. Целта ми е да отида на голям форум като треньор на Черна гора. Ще се опитаме да бъдем по-добри от самото начало срещу България, да наложим нашия ритъм. Първият мач с България беше равностоен като представяне, но ние трябва да играем както през второто полувреме в Каунас. И вярвам, че с три точки ще се върнем в борбата за класиране", заяви треньорът на Черна гора.

Селекционерът сподели още, че очаква тимът на България да играе по-освободено в Подгорица.

"За българите е по-лесно, защото ще играят по-спокойно, по-освободено. Вижте, футболът е жив организъм, не се управлява като предприятие или някаква фирма. Видяхте как подкрепяха литовците своя национален отбор. Резултатите им са далеч по-лоши от подкрепата. Ние също трябва да покажем желание и мотивация. Няма да се лутаме и се надявам реализаторските способности да са като в Литва", завърши Миодраг Радулович.

Германска бригада ще ръководи мача ни с Черна гора. Главен съдия ще бъде Харм Озмерс, а помощници на рефера ще бъдат сънародниците му Роберт Кемптер и Доминик Шаал. Роберт Хартман е назначен за четвърти съдия. На ВАР-а ще оперират Кристиан Дингерт и Рим Хюсеин.

Срещата Черна гора - България може да наблюдавате НА ЖИВО по БНТ 1 и онлайн на bntsport.bg! Студийната ни програма започва в 18:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нощна руска атака с дронове в Киев, един човек е пострадал
Нощна руска атака с дронове в Киев, един човек е пострадал
Ансамбълът на клуб "Илиана" завоюва титлата в многобоя при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит"
Ансамбълът на клуб "Илиана" завоюва титлата в многобоя при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит"