НОВИНИ

България с трима полуфиналисти на европейското по скокове на батут

bnt avatar logo
от Калоян Николов
19:08, 30.04.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Още
българия трима полуфиналисти европейското скокове батут

България класира трима състезатели за полуфиналите при мъжете и жените на европейското първенство по скокове на батут, което се провежда в Сочи,Русия.

Във втората част на състезанието в олимпийската дисциплина, в която попадат първите 24 спортисти, място намериха Ясен Иванов и Мариян Михалев при мъжете и Христина Пенева при жените.

Най-опитният ни състезател в състава Ясен Иванов, който се завърна в националния отбор след две години прекъсване, събра сбор от двете комбинации 103.515 точки – 48.145 точки за задължителната програма и 55.370 точки за волната.

Младата ни надежда в този спорт Мариян Михалев завърши пресявките с актив от 103. 750 точки – 49.575 точки за задължителната комбинация и 54.175 точки за волната.

При жените Христина Пенева изпълни двете програми за 93.105 точки (46.210 точки за задължителното съчетание и 46.895 точки за волното)

За да се класират за финала и да се борят за отличията, в полуфиналите утре нашите състезатели трябва да влязат сред най-добрите 8.

За съжаление днес мъжкият ни тим в състав Ясен Иванов, Мариян Михалев и Михаил Митев се класира на 9-та позиция и така не се успя да попадне сред петте тима в отборните финал, които ще спорят за европейската титла тази вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен трафик - тапи и колони в първия почивен ден (ОБЗОР)
Интензивен трафик - тапи и колони в първия почивен ден (ОБЗОР)
В България се влиза и с ваксинационен сертификат от утре
В България се влиза и с ваксинационен сертификат от утре