НОВИНИ

Белослава Кръстева пред БНТ: Имаме реален шанс за злато от Олимпийските игри (ВИДЕО)

"Стигна се до проблеми при федерациите заради злоупотреби, които бяха извършени по време на управлението на Силвио Данаилов", коментира Милен Василев

Белослава Кръстева, Милен Василев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 26.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Шахматистката Белослава Кръстева заяви в предаването "Арена спорт", че успехът на българския национален отбор на европейското първенство в Будва показва с какъв голям потенциал разполагат "трикольорите".

"Емоциите са големи. Все още не мога да осъзная какво се случва. Знам само, че този успех е един добър старт и е показателно за това на какъв потенциал имаме всички момичета в отбора. Смятам, че имаме реален шанс и за злато от Олимпийските игри", споделя Кръстева.

Председателят на Българската федерация по шахмат Милен Василев също изрази задоволството си от успеха на състезателките ни.

"Това е един исторически успех. Аз като шахматист съм мечтал за това от 35 години и се радвам, че успяхме да осигурим участието на тези момичета. Българска спортна федерация по шахмат в мое лице и в лицето на световната и европейска шампионка Антоанета Стефанова осигурихме това участие", заяви той.

Василев коментира и проблемите в този спорт, които през последните години бяха така належащи.

"Стигна се до тук заради злоупотреби, които бяха извършени по време на управлението на Силвио Данаилов и Управителния съвет. Най-големият проблем е, че миналата година служебният министър на спорта Весела Лечева даде лиценз на една федерация, която е създадена преди около година и половина. В нея членуват около пет човека от това компрометирано управление. Поради неясни за нас причини от три федерации, които се кандидатираха за лиценз, я получи точно тази", каза Василев.

Повече вижте във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екипи на пожарната с часове спасяваха закъсали заради снега младежи в Пловдивско
Екипи на пожарната с часове спасяваха закъсали заради снега младежи в Пловдивско
За иновациите в спорта и как се анализират данните на спортистите в реално време
За иновациите в спорта и как се анализират данните на спортистите в реално време