НОВИНИ

Бербатов: Искам да гледам Юнайтед в Шампионската лига, където им е мястото

бербатов настоявам провеждането нов конгрес рабере представлява бфс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:56, 12.04.2022
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Димитър Бербатов вярва, че Манчестър Юнайтед все още има шанс да се класира за Шампионската лига - но признава, че е наложително "червените дяволи" да подобрят играта си в нападение, за да вкарват голове. Тимът на Ралф Рангник допусна поражение с 0:1 от Евертън през уикенда и е отбелязал само едно попадение в последните три мача, когато Фред изравни срещу Лестър на "Олд Трафорд".

Поредицата от издънки, включващи нулевото и равенство с Уотфорд, е причината отборът да се свлече до седмото място в таблицата, изоставайки на шест точки от четвъртия Тотнъм, въпреки скорошната победа с 3:2 срещу тима от Северен Лондон.

Бербатов, който сподели „Златната обувка“ с Карлос Тевес от Манчестър Сити през сезон 2010/11, обаче не отписва шансовете Юнайтед да завърши в четворката. Българинът се присъедини към Дани Уебър, Уес Браун и журналиста от "Таймс" Пол Хърст в тазседмичния епизод на "Дебата", воден от Стюарт Гарднър, и направи премерен анализ на настоящата ситуация на "Олд Трафорд"

„Е, беше труден сезон, това е сигурно, призна Димитър. - Тази загуба срещу Евертън допълнително усложни нещатна, но шансът все още е налице, въпреки, че Тотнъм води в борбата да Топ 4. До края на сезона, както сме ставали свидетели в миналото, нищо не се знае. Така че все още се надявам Юнайтед да се съберат и да се класират сред първите четири. Искам да гледам Юнайтед в Шампионската лига, където им е мястото, и все още мисля, че имат шанс да направят това."

Бербатов, който се завръща на "Олд Трафорд" следващия месец, за да играе в мача на легендите срещу Ливърпул, беше попитан за атаката на Юнайтед.

„Кристиано Роналдо все още може да вкарва голове и съм доволен от всичко, което прави досега. Антъни Еланга се появява на сцената и той е страхотен талант. Надявам се Маркъс Рашфорд да успее да намери опора и да влезе във формата, която знаем, че има. Той може да бележи голове и да тероризира защитите", заяви бившият нападател на тима.

„Мога да се съглася, че не вкарваме достатъчно голове, за да спечелим мачовете. Ясно си спомням и Уес [Браун] може да ме подкрепи тук, когато побеждавахме с 1-0, 1-0, 1-0 и това беше достатъчни да вземем три точки. За съжаление това не се случва в момента и поради това страдаме", завърши Димитър Бербатов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха втори склад за контрабандни цигари край Пловдив
Разкриха втори склад за контрабандни цигари край Пловдив
Министър Събев: Ангел Стоянов е новият генерален директор на "Холдинг БДЖ"
Министър Събев: Ангел Стоянов е новият генерален директор на "Холдинг БДЖ"