НОВИНИ

Беретини оцеля срещу Монфис и ще играе на своя първи 1/2-финал в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:42, 25.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
беретини оцеля монфис играе своя първи финал мелбърн
Слушай новината

Италианецът Матео Беретини стана вторият полуфиналист на Australian Open, след като се наложи в изключителен петсетов трилър над французина Гаел Монфис.

Двамата тенисисти сложиха изключителен завършек на днешния ден в "Мелбърн Парк", като битката помежду им продължи близо четири часа за крайното 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2 в полза на световния №7.

Подобно на първия 1/4-финал днес мачът започна с изявено предимство за един от двамата на корта, а в този случай това бе Беретини. Използвайки отлично своя начален удар, италианецът не допусна да бъде пробит, а на свой ред взе по веднъж подаването на Монфис в първите два сета, за да ги спечели с по 6:4.

В средата на третия сет обаче ходът на мача бе променен, а двойна грешка на Беретини позволи на Монфис да стигне до първия си пробив в срещата. Оттам французинът затвори частта след 6:3, а след това стори същото и в четвъртия сет, за да вкара двубоя решителен пети сет.

Преди началото на последната част именно Монфис изглеждаше фаворита за крайната победа, но изведнъж Беретини отново се върна към познатото си ниво и набързо поведе с 3:0 в геймовете. Италианецът реализира още един пробив малко по-късно, което се оказа повече от достатъчно за успеха му с 6:2.

По този начин Матео Беретини ще играе на своя първи 1/2-финал в Мелбърн, а там негов съперник ще бъде шампионът от 2009 година Рафаел Надал.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Янев и Херо Мустафа обсъдиха двустранното сътрудничество
Стефан Янев и Херо Мустафа обсъдиха двустранното сътрудничество
Полицията започна разследване за партитата на "Даунинг стрийт"
Полицията започна разследване за партитата на "Даунинг стрийт"