НОВИНИ

Бившият хърватски тенисист Иван Любичич ще отговаря за развитието на младите френски тенисисти

бившият хърватски тенисист иван любичич отговаря развитието младите френски тенисисти
bnt avatar logo
от БНТ
15:01, 20.12.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият хърватски тенисист Иван Любичич бе назначен от Френската федерация по тенис да отговаря за развитието на младите таланти в спорта, съобщава Агенция Франс прес.

Бившият номер 3 в света ще има за "цел да подобри нивото на най-добрите млади тенисистите при жените и мъжете на възраст 14 и повече години с оглед на Олимпийските и параолимпийските игри в Париж през 2024", съобщава федерацията.

43-годишният Любичич, който бе треньор на Роджър Федерер от 2015 до 2022, "ще донесе на френския тенис експертизата си и изискванията си, като ще придружава младите състезатели в развитието и път им", пише още в прессъобщението.

"Иван има това нещо малко допълнително, което прави шампионите. Неговият поглед към тениса, който е ориентиран към стила във всеки момент и е прецизен до най-малкия детайл, е движен от тази култура на победата, която искаме да предадем на младите френски надежди", обясни президентът на тенис федерацията Жил Моретон в комюникето.

Самият Любичич смята, че Франция притежава много обещаващо поколение и сподели желанието си да сподели ценностите, които създават шампионите.

Той е победител в десет турнира на АТП, сред които и един Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Печелил е Купа "Дейвис" през 2005 година, както и бронзов медал на двойки от Олимпийските игри в Атина (2004) в тандем с Иво Анчич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Взрив на газопровод, който пренася газ от Русия през Украйна - трима са загинали
Взрив на газопровод, който пренася газ от Русия през Украйна - трима са загинали
Вежди Рашидов разговаря с турския президент Ердоган
Вежди Рашидов разговаря с турския президент Ердоган