НОВИНИ

БНТ излъчва световното първенство по плуване в 25-метров басейн

Обществената медия ще даде възможност на зрителите да следят шампионата в две платформи – БНТ 3 и bntsport.bg от 13 до 18 декември.

бнт излъчва световното първенство плуване метров басейн
bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 12.12.2022
5381
Чете се за: 02:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската национална телевизия ще предава пряко състезанията от световното първенство по плуване в 25-метров басейн, което ще се проведе в австралийския град Мелбърн от 13 до 18 декември. Любителите на плувните спортове ще могат да се насладят на изявите на най-големите звезди в плуването, които ще се борят за общо 48 комплекта медали.

България ще бъде представена от 10 състезатели /8 мъже и 2 жени/. Антъни Иванов ще се бори за място сред най-добрите в коронните си дисциплини 100 и 200 м бътерфлай. Йосиф Миладинов ще заложи на спринтовите 50 м бътерфлай и 100 м съчетано. Калоян Левтеров /гръб/, Калоян Братанов /съчетано плуване/, Тонислав Събев /бруст/, Даниел Нанков /свободен стил/ и Йордан Янчев /дълги дисциплини в свободен стил/ ще участват в по 2 индивидуални дисциплини. Юношата Петър Мицин ще плува на 200 м свободен стил.

При дамите Диана Петкова ще участва в 4 дисциплини – 50 и 100 м св.ст., 50 м бруст и 100 м съчетано, а Габриела Георгиева ще стартира на 100 и 200 м гръб.

Отборът на България ще се включи и в четири от петте щафети по време на шампионата в Австралия.

Сайтът bntsport.bg ще даде възможност на най-ревностните почитатели на плуването да наблюдават пряко ранните сесии, които заради часовата разлика са с начало 2:00 след полунощ българско време. Телевизионните зрители ще могат да видят българското участие в сериите всеки ден от 10:00 ч. по БНТ 3, а от 10:30 ч. ще могат да наблюдават в директно излъчване полуфиналите и финалите в дните от вторник до неделя.

Спортно-развлекателният канал на обществената медия БНТ 3 продължава както през цялата 2022 г. да прави зрителите си преки свидетели на едни от най-големите събития в света на спорта. През изминаващата година по БНТ 3 бяха излъчени Зимните олимпийски игри, световното първенство по футбол, световните и европейски шампионати по плувни спортове, художествена гимнастика и борба, европейските шампионати по лека атлетика, баскетбол, спортна гимнастика, джудо, конен спорт, световните купи по ски-алпийски дисциплини и сноуборд, както и срещите на националния отбор по футбол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическите реакции след обявяването на проектокабинета на Габровски
Политическите реакции след обявяването на проектокабинета на Габровски
Ремонтът на тунел "Люлин" в София: От утре движението се прехвърля в южното платно
Ремонтът на тунел "Люлин" в София: От утре движението се прехвърля в южното платно