НОВИНИ

Бойко Борисов направи символично откриване на моста между Хаджидимово и село Блатска

бойко борисов направи символично откриване моста хаджидимово село блатска
bnt avatar logo
от БНТ
19:24, 16.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

Само за три дни мостът между Хаджидимово и село Блатска беше възстановен. Той се срути при поройните дъждове през седмицата, след като беше подкопан от придошлите води на река Места. Тогава премиерът Борисов обеща, че съоръжението ще бъде готово до събота, а днес посети мястото, за да провери приключила ли е работата.

Мостът беше отворен за движение днес на обяд. Той е важна пътна връзка към общинския център за хората от много села в района. Заради разрушаването му последните дни, за да стигнат до Хаджидимово хората изминаваха по 30 километра през обходен маршрут.

"А пък град Хаджидимово, знаете, банките са там, училища, гимназията е там лични лекари", каза Тугай Неби, кмет на с. Блатска.

"В Хаджидимово ми е фирмата, малък шивашки цех, искам да споделя, че хората от Блатска, Абланица, част от тях работят в Хаджидимово, а има хора от Хаджидимово, които работят в Блатска и Абланица, моста е жизнено важен за населените места тука", споделя Димитър Пумпалов.

Символичното откриване на ремонтирания участък от пътя и новоизградения мост направи премиерът Бойко Борисов.

"Поехме ангажимент към хората и моста им е готов. Така че благодаря на строителите, полицаите, на всички, които вложиха огромни усилия в много, много критична ситуация", заяви Бойко Борисов.

"Фирмата работеше денонощно, на прожектори, действително виждате, че това стана в сряда, пое ангажимент премиера и виждате снощи в 12 часа беше приключено с асфалта", обясни Людмил Терзиев, кмет на община Хаджидимово.

При посещението си в района премиерът провери и работата по дигите на река Места, които бяха увредени след проливните дъждове.

"Обещахме диги, дигите се правят… Ние ангажимента към хората сме си го изпълнили в пълния обем и продължаваме нататък, защото това е един прекрасен регион", допълни премиерът.

Домовете на семействата от Хаджидимово, които бяха наводнени в следствие на поройните валежи и увредените диги, вече са почистени. Всички пострадали ще получат финансова помощ, казаха от общината в града

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА 1948 вкара четири на Септември
ЦСКА 1948 вкара четири на Септември
Германия спечели щафетата при жените в Оберхоф
Германия спечели щафетата при жените в Оберхоф