НОВИНИ

Борислав Гуцанов: Ако получим третия мандат, ще подходим държавнически

Николай Минков
от Николай Минков
10:34, 25.07.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
борислав гуцанов получим третия мандат подходим държавнически
Снимка: БТА
Слушай новината

Имаше различни виждания в председателския съвет. Мнението на БСП е да се видят най-важните законопроекти и спрямо тях дали трябва или не трябва да излиза парламента във ваканция. Това коментира пред журналисти председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов.

"За нас от ключово значение е първо райският газ да се приеме този закон за продажба на физически лица. При продажба в заведенията да се затварят. Не може да се тровят децата и да се правим, че нищо не се случва. Втори законопроект, свързан с АЕЦ "Козлодуй", има проблем с 6-и блок. Има становище на специалисти, че би могло да се ползва оборудване от "Белене". Няма защо отново да го бавим този въпрос. Да стане сериозен проблем с АЕЦ "Козлодуй" и едва тогава НС да вземе нужните мерки. Законът за доброволчеството. Виждате какви пожари ни връхлетяха и не са отминали. Този законопроект отлежава и никой не иска да го приеме", посочи Гуцанов.

"Виждането на БСП е следното. Да се видят най-важните законопроекти и спрямо тях трябва или не трябва НС да почива и ако трябва, от кога, но сме категорично против това да е в началото на август", добави той.

По повод казаното от Пеевски, че ще се бави умишлено третия мандат, Гуцанов припомни позицията на БСП
Гуцанов:

"Ако получим мандата, ще подходим държавнически. Ще положим всички усилия в рамките на разумното да обсъдим тези приоритети за развитие на страната и ако стигнем до пресечна точка, да предложим кабинет, който да бъде експертен кабинет на националното спасение. Но нека президентът да реши на кого ще го връчи и тогава да обсъждаме тази тема."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Везенков: Върнах се при семейството си
Александър Везенков: Върнах се при семейството си
ЮНЕСКО отхвърли включването на Стоунхендж в списъка на застрашените обекти
ЮНЕСКО отхвърли включването на Стоунхендж в списъка на застрашените обекти