НОВИНИ

Боряна Калейн и Катрин Тасева представят България на Европейското в Киев

боряна калейн катрин тасева представят българия европейското киев
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:52, 27.10.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Спорт

Боряна Калейн и Катрин Тасева ще представят България при жените на Европейското първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 26 до 29 ноември в Киев (Украйна). Това показват публикуваните днес поименни заявки за шампионата на Стария континент.

При девойките в индивидуалната надпревара ще ни представят Ева Брезалиева и Стилияна Николова, а резерва е Радина Томова. Ансамбълът ни е заявен в състав от шест състезателки - Симона Дянкова, Натали Гигова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова.

27 федерации са потвърдили участие в шампионата. В индивидуалната надпревара при жените ще играят 28 състезателки. В отсъствието на Русия ни очаква интересната битка за титлата в многобоя. За призовите места основни конкуренти на българките ще са Арзу Джалилова и Зохра Агамирова (Азербайджан), Алина Харнаско и Анастасия Салос (Беларус), Никол Зеликман и Линой Ашрам (Израел), Александра Аджурджуколезе и Милена Балдасари (Италия). Надеждите на страната домакин са свързани с Виктория Оноприенко и Влада Николченко.

В индивидуалната надпревара при девойките са заявени 76 гимнастички. При ансамблите девет състава ще спорят за отличията, като освен България ще видим и тимовете на Азербайджан, Беларус, Естония, Франция, Израел, Италия, Турция и домакина Украйна. Заради пандемията от СOVID-19 тази година Европейското първенство няма да бъде квалификация за Олимпийските игри догодина в Токио.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести във Филаделфия, след като полицай застреля чернокож
Протести във Филаделфия, след като полицай застреля чернокож
Българи внасят петиция срещу еднократната пластмаса
Българи внасят петиция срещу еднократната пластмаса