НОВИНИ

Церемонията на Оскарите с трета дестинация за връчване на наградите

холивуд трескава подготовка оскарите менюто
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:45, 31.03.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Още
Слушай новината

Церемонията по връчването на Оскарите се увеличава с още едно място за получаване на наградите – Лондон.

Това се налага заради номинираните британски звезди, които заради ограниченията за пътуване в отделните страни няма как да участват в тазгодишните Оскари, след като организаторите заявиха, че не искат участниците да се явяват по Zoom.

Осем от тазгодишните 20 номинирани са британци, между които Саша Барън Коен, Кери Мълиган и Рийз Ахмед.

След обявяването на номинациите участниците в конкурса бяха помолени да присъстват лично на събитието на 25 април. Лос Анджелис е основното място, но сега организаторите добавиха Лондон заради опасения относно пътуванията.

Шоу продуцентите все още се надяват да не използват Zoom, но може да сменят позицията си, ако някой не успее да стигне до местата на излъчване. Повечето гости ще бъдат в главната железопътна станция на Лос Анджелис, "Юнион Стейшън", която ще се превърне в център на 93-те награди на Академията. Част от шоуто ще се проведе и в обичайния дом на церемонията – "Долби Тиатър" в Холивуд.

Даниел Калуя, сър Антъни Хопкинс, Оливия Колман, Ванеса Кърби и Гари Олдман също са британските надежди за актьорските награди.

Подробности за новото местоположение в Лондон все още не са разкрити.

Датският режисьор Томас Винтерберг, българската звезда от "Борат" Мария Бакалова и южнокорейската актриса Юн Ю-Чон са сред другите тазгодишни номинации.

Мария Бакалова за БНТ: Ако е писано, ще стане

Академията за филмови изкуства и науки, органът зад Оскарите, по-рано обеща "интимна" церемония, проведена при строги предпазни мерки срещу COVID-19. Ръководителите заявиха, че събитието ще включва екипи за безопасност на място с възможност за тестване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция разхлабва мерките, отварят някои от магазините
Гърция разхлабва мерките, отварят някои от магазините
Франция въвежда пълна блокада
Франция въвежда пълна блокада