НОВИНИ

"Чистата мрежа" на Англия продължава вече 662 минути

чистата мрежа англия продължава вече 662 минути
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:26, 04.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Англия записа няколко рекорда с класирането си за полуфиналите Европейското първенство. „Трите лъва“ победиха Украйна с 4:0 в Рим и намериха място в Топ 4.

Отборът на Гарет Саутгейт не е допускал попадение в 7 мача поред, което се случва за първи път в историята им. Англичаните запазиха мрежата си суха вече 662 минути. Това включва петте им мача до този момент на Евро 2020, както и два приятелски преди това с Австрия (1:0) и Румъния (1:0)

С двата си гола в мрежата на Украйна Хари Кейн вече е в подножието на голмайсторската листа на националния тим на Англия на големи първенства. Нападателят има вече 9 попадения, като Гари Линекер има 10.

Гарет Саутгейт ще бъде едва вторият мениджър, който ще води „трите лъва“ на полуфинали на Световно и на Европейско първенство. Преди това подобно постижение има само Алф Рамзи през 1966 година и 1968 година.

Националният тим на Англия е първият на Европейско първенство, който реализира три попадения с глава в един мач.

Англия достигна отново полуфиналите на Европейско първенство след 1996. В спор за място на финала тимът ще спори с Дания, който по-рано надви Чехия с 2:1.

Срещата ще бъде на 7 юли, сряда, от 22.00 часа българско време на „Уембли“. В другия полуфинал на Евро 2020 съперници са Италия и Испания, а двубоят е ден по-рано в същия час отново в Лондон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое се подсили с национал от Африка
Берое се подсили с национал от Африка
Голямо признание за българския лекар, спасявал Кристиан Ериксен
Голямо признание за българския лекар, спасявал Кристиан Ериксен