НОВИНИ

ЦСКА победи шампиона Хебър и излезе начело в класирането

цска победи шампиона хебър излезе начело класирането
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:21, 27.02.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА се поздрави с впечатляваща победа над Хебър. Волейболистите на Сашо Попов постигнаха нов зрелищен успех над шампионите, като повториха резултата от Пазарджик през есента, ликувайки този път с 3:2 (25:21, 23:25, 25:20, 17:25, 15:12) в своята зала "Васил Симов". Този резултат върна "армейците" на върха в класирането, с победа пред Нефтохимик. Хебър (Пазарджик) е на 4-о място в момента с 11 победи и 6 поражения.

Двубоят премина при поделено надмощие. В първия гейм домакините стояха много добре в защита и на начален удар, което им позволи да спечелят с 25:21. Във втория гостите бяха тези, които намериха път към успеха след 25:23. ЦСКА обаче не трепна и на свой ред показа много високо ниво на волейбол, за да поведе отново в мача при 25:20. Последваха обаче колебливи изяви на нашите, които позволиха на класния съперник бързо да се възползва и след 25:17 срещата отиде в тайбрек.

В решителния пети гейм столичните волейболисти успяха пречупят шампионите. Делчо Раев се включи силно от пейката, а Димитър Димитров продължи добрата си игра, за да подсигури успеха с 15:12. Така Александър Попов и неговите състезатели отиват в отлично настроение към вечното дерби с Левски другата седмица. Мачът ще се играе в зала "Левски София" на 6 март от 18:00 часа.

За домакините от ЦСКА 32 точки реализира Димитър Димитров, половината от атака. Тодор Костов добави 11, а Александър Симеонов – 10. За гостите от Хебър ветеранът Тодор Алексиев вкара 20 точки, 18 прибави Якопо Масари, а 12 – Трифон Лапков. Николай Николов с 4 блокади беше най-полезен за хебърци в дефанзивен план.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крал Чарлз се срещна с Урсула фон дер Лайен
Крал Чарлз се срещна с Урсула фон дер Лайен
Лионел Меси бе избран за най-добър футболист от ФИФА за 2022 г.
Лионел Меси бе избран за най-добър футболист от ФИФА за 2022 г.