НОВИНИ

Даниел Колинс победи Корне и се класира за полуфиналите на Australian Open

Даниел Колинс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:18, 26.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Даниел Колинс извоюва мястото си сред последната четворка на Откритото първенство на Австралия по тенис в сряда, за да изравни постижението си от 2019 г. и да разбие мечтата на френската ветеранка Ализе Корне да стигне до първи полуфинал в турнир от Големия шлем.

Американската премина през напрегнат сблъсък със 7:5, 6:1 при знойни температури на "Род Лейвър Арена", доказвайки възстановяването си след операция миналата година.

За място на финала тя ще се изправи срещу шампионката от Откритото първенство на Франция през 2020 година Ига Швьонтек, която отстрани естонката Кая Канепи след обрат с 4:6, 7:6(2), 6:3.

Поражението беше горчиво-сладко за Корне, която беше на първия си четвъртфинал на турнир от Големия шлем след 17 години опити, но не успя да направи следващата крачка.

Колинс, страхотна колежанка, която стана професионалистка едва на 22 години, е в прекрасна форма след операцията за лечение на ендометриоза през април миналата година, след което разкъса корема си на "Ролан Гарос".

Тя се завърна, за да спечели дебютните си титли от WTA в Сан Хосе и Палермо, а сега изравни постижението си от 2019 г. в Мелбърн Парк, когато за първи път стигна до полуфинал в турнир от Шлема.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акад. Богдан Петрунов: Единственото спасение срещу Ковид е да се правят имунизации всяка година
Акад. Богдан Петрунов: Единственото спасение срещу Ковид е да се правят имунизации всяка година
Нидерландия отменя някои ограничения срещу COVID-19
Нидерландия отменя някои ограничения срещу COVID-19