НОВИНИ

Даниил Медведев елиминира световния №1 Яник Синер от Уимбълдън

Втори пореден полуфинал за руснака на Откритото първенство на Великобритания

Даниил Медведев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:10, 09.07.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Руснакът Даниил Медведев елиминира №1 в световната ранглиста Яник Синер (Италия) и за втора поредна година се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Петият поставен в схемата Медведев спечели с 6:7(7), 6:4, 7:6(4), 2:6, 6:3. Така той сложи край на серията си от пет поредни загуби от италианеца.

В тайбрека на първия сет Медведев поведе с 3:1, но загуби със 7:9. Във втората част той направи един пробив в третия гейм, който се оказа достатъчен, за да изравни.

В началото на третия сет Синер взе медицински таймаут, който продължи повече от 10 минути. В третата част двамата си размениха по един брейк, но в тайбрека руснакът взе аванс от 5:2 и спечели със 7:4.

В четвъртия сет Синер направи два пробива и след 6:2 изравни резултата. В решителната пета част номер 5 в схемата реализира брейк за 3:1 и затвори срещата с първия си мачбол.

"Знаех, че ако искам да победя Яник, ще бъде труден мач. Наистина съм щастлив от победата, доволен съм от играта си и гледам напред. В един момент почувствах, че той не е добре, но знаех, че може да се размине. Той започна да играе по-добре. Щастлив съм, че все пак успях да остана на високо ниво. Беше страхотен мач", каза руснакът след двубоя.

Синер спечели четири точки повече от своя съперник и имаше повече печеливши удари (61 срещу 56), както и по-малко непредизвикани грешки (45 срещу 49). Медведев обаче успя да спечели по-важните точки, като ключов се оказа третият сет, който мина през няколко обрата преди руснакът да го вземе с тайбрек.

В спор за място на финала Медведев ще играе с победителя от двубоя между Карлос Алкарас (Испания) и Томи Пол (САЩ).

28-годишният руснак достигна до полуфиналите на турнира от Големия шлем в Лондон и през миналата година, когато загуби от Алкарас с 3:6, 3:6, 3:6.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламена Миткова остана на пет см от медал на турнир в Унгария
Пламена Миткова остана на пет см от медал на турнир в Унгария
Ще има ли наказания след масовата продажба на райски газ в морските курорти?
Ще има ли наказания след масовата продажба на райски газ в морските курорти?