НОВИНИ

Детски екскурзии - до пет дни и само през топлите месеци

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
18:45, 14.10.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
детски екскурзии пет дни топлите месеци

Детските туристически и опознавателни пътувания ще се провеждат предимно през топлите сезони и ще бъдат за срок не повече от пет дни. Това стана ясно след среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев с ръководството на Националната асоциация за детски и младежки туризъм.

По време на срещата бяха обсъдени детайли по прилагането на Наредба 10 на МОН за организация на дейностите в училищното образование, и по-специално пътуванията на учениците.

Министърът на туризма е препоръчала да се дадат повече разяснения на бизнеса и регионалните образователни звена как да се организират по-добре пътуванията на учениците и как да обхванат повече деца.

"Програмите за насърчаване на екскурзиите с образователна цел, зелените и ски училищата са от голямо значение не само за подготовката на учениците, но и за здравето и закаляването им. В условия на пандемия тези теми са особено актуални и не търпят отлагане", посочи министърът на туризма.

Министър Вълчев подчерта, че образователната среда трябва да се разширява и безспорно е много важно децата да излизат извън класната стая, за да посещават обекти с културно и историческо значение. Според него петте дни за такива изнесени форми е добро решение като срок и препоръча пътуванията да се ориентират към по-топлите месеци заради сезонните заболявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как ученическа рок банда успя да си купи барабани
Как ученическа рок банда успя да си купи барабани
Затягат мерките в област Търговище. От утре децата ще учат дистанционно
Затягат мерките в област Търговище. От утре децата ще учат дистанционно