НОВИНИ

Дезинфекцират касовите салони на данъчните служби в София с UV лампи

дезинфекцират касовите салони данъчните служби софия лампи
bnt avatar logo
от БНТ
13:43, 27.04.2020
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

Касовите салони на всички районни отдели "Общински приходи" ще бъдат дезинфекцирани всекидневно срещу бактерии и вируси със специални бактерицидни UV лампи с озон. Уредите бяха закупени от Столична община, за да се осигури по-голяма безопасност за здравето на служителите, които работят непрекъснато с граждани, съобщават от общината.

Въпреки извънредното положение, на ден през отдел "Общински приходи“ на район "Витоша", например, минават средно по 250 души, които плащат местни данъци и такси, или си вадят различни справки и документи. Такъв е потокът от граждани и през останалите 21 районни отдела в София.

Още в първите дни на кризата с COVID-19, Столична община осигури за служителите в данъчните отдели необходимите дезифектанти и предпазни средства. Лампите допълнително унищожават бактериите и вирусите в цялото помещение. Те ще бъдат пускани по време на почивките на служителите, защото докато излъчват, в салона не бива да има хора.
Освен тези мерки, вече се провеждат изследвания с бързи тестове за COVID-19 на всички служители на дирекция "Общински приходи“.

Броят на плащаните онлайн местни данъци и такси в София се е увеличил от началото на кризата с коронавируса. Въпреки това, по-голямата част от столичани предпочитат да плащат местните си данъци и такси на каса или по банков път. В седмицата преди Великден на каса са внесени общо 1,9 млн. лв., а през интернет страницата на Столична община постъпленията са общо 142 800 лв.

Както е известно, до 30 юни е удължен срокът за първата вноска на такса битови отпадъци, както и 5% отстъпка при плащане в пълен размер на местните данъци за недвижими имоти и МПС. Независимо, дали внасяте на части или напълно местните си задължения, най-удобният и безопасен начин за плащане, без чакане, е през портала на Столична община:
https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf
Плащания могат да се правят и през банки и финансови посредници, с които Столична община има договори.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивските болници "Св. Мина“ и "Св. Пателеймон“ вече разполагат и с респиратори
Пловдивските болници "Св. Мина“ и "Св. Пателеймон“ вече разполагат и с респиратори
Земетресение с магнитуд 3,7 разлюля Анкара
Земетресение с магнитуд 3,7 разлюля Анкара