НОВИНИ

Диана Петкова влезе в полуфиналите на 100 метра съчетано на световното по плуване в малък басейн

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:02, 15.12.2022
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
диана петкова влезе полуфиналите 100 метра съчетано световното плуване малък басейн
Слушай новината

Българката Диана Петкова се класира за полуфиналите на дисциплината 100 метра съчетано плуване на Световното първенство по плуване в 25-метров басейн в Мелбърн, Австралия.

Петкова плува в трета от четирите серии и даде резултат от 1:00.08 минути, който се оказа достатъчен, за да попадне тя сред най-добрите 16, които ще плуват в полуфиналите по-късно днес.

Диана ще бъде във втората полуфинална серия, която стартира в 12.02 часа българско време и ще може да бъде наблюдавана в ефира на БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg/sport.

В същата дисциплина, но при мъжете Йосиф Миладинов остана извън полуфиналите, тъй като се нареди 25-и с време 54.06 секунди, макар с този си резултат да подобри собствения си национален рекорд в дисциплината.

Междувременно Антъни Иванов не успя да стигне до финала на любимата си дисциплина 200 метра бътерфлай, след като даде 13-то време в сериите, където постигна 1:52.38 минути. Преди година на шампионата на планетата в малък басейн в Абу Даби Антъни се нареди 6-ти.

Йордан Янчев също не намери място сред най-добрите осем на 400 метра свободен стил, след като резултатът му 3:45.70 минути му осигури 19-то място в крайното подреждане.

Най-голямо разочарование обаче претърпя щафетата ни на 4 по 50 свободен стил за мъже, която остана само на пет стотни от място сред най-добрите осем квартета. Йосиф Миладинов, Дениел Нанков, Калоян Братанов и Антъни Иванов спряха хронометъра на 1:26.58 минути, но за съжаление те останаха девети в сериите и вместо тях във финала ще плува щафетата на Украйна. Въпреки това българите свалиха близо четири секунди от досегашния национален рекорд, който се държеше от ПСК Черно море (1:30.04) и бе поставен преди година в Бургас.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Важно е на кого президентът ще връчи третия мандат
Георги Свиленски: Важно е на кого президентът ще връчи третия мандат
Даниел Митов: Вторият мандат на ПП е обречен
Даниел Митов: Вторият мандат на ПП е обречен