НОВИНИ

Димитър Кузманов започна с двусетова победа на "Чалънджър" в Задар

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:18, 18.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
димитър кузманов започна двусетова победа чалънджър задар
Снимка: БТА
Слушай новината

Димитър Кузманов започна с победа участието си на тенис турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Задар, Хърватия, побеждавайки представителя на Босна и Херцеговина Нерман Фатич.

Втората ни ракета при мъжете се наложи с 6:0, 7:6(5) за час и 46 минути игра и по този начин взе реванш от своя съперник за поражението срещу него по време на сблъсъка между България и босненците в Купа "Дейвис" преди месец.

Двубоят стартира по мечтан начин за Кузманов, който в откриващия сет доминираше тотално на корта, печелейки всеки един гейм за крайното 6:0 в своя полза.

Във втората част играта вървеше равностойно до десетия гейм, когато Мико стигна до три мачбола на сервис на съперника. Босненецът обаче съумя да се измъкне и да стигне до 5:5, а след последвалата размяна на пробиви съдбата на сета трябваше да бъде решена в тайбрек. В дългия гейм Фатич на няколко пъти вземаше инициатива, но българинът в нито един момент не допусна да изостане сериозно и спечели последните три точки, за да затвори срещата след 7-5 пункта в своя полза.

Успехът класира Димитър Кузманов за втория кръг, където му предстои дуел срещу Франческо Мастрели от Италия или Сандро Коп от Австрия. Родният представител е заявил участие и в надпреварата на двойки, където ще играе в тандем с Мастрели.

На сингъл в Задар за България ще играе още и Адриан Андреев, който утре ще изиграе мача си от първия кръг срещу французина Мануел Гинар.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ердоган поздрави Путин за изборната победа
Ердоган поздрави Путин за изборната победа
Гореща вълна в Латинска Америка - живакът в Рио удари 42 градуса
Гореща вълна в Латинска Америка - живакът в Рио удари 42 градуса