НОВИНИ

Днес на Евро 2020: Фаворитът Англия срещу Украйна в първи мач далеч от "Уембли"

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:11, 03.07.2021
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
евро 2020 фаворитът англия украйна първи мач далеч уембли
Слушай новината

Тази вечер от 22.00 часа Англия и Украйна ще определят последния полуфиналист на УЕФА Евро 2020 в мач, който ще бъде изигран на "Стадио Олимпико" в Рим.

Срещата от 1/4 финалите във Вечния град ще бъде излъчена НА ЖИВО в ефира на БНТ 1, БНТ 3, както и на bntnews.bg/sport. Студиото ни "Трето полувреме" започва в 21.00 часа!

"Трите лъва", водени от Гарет Саутгейт ще влязат в ролята на фаворит в този двубой, след като на 1/8 финалите елиминираха селекцията на Германия, слагайки край на дългото чакане за победа над Бундестима в елиминационната фаза на даден турнир.

Междувременно, тази победа с 2:0 означаваше, че англичаните все още са без допуснат гол в турнира след успехите в груповата фаза с по 1:0 срещу Чехия и Хърватия и нулевото реми срещу Шотландия.

Днес обаче ги очаквано коренно различен двубой, тъй като Хари Кейн и компания за първи и последен път ще играят далеч от своя дом - "Уембли".

Селекционерът Гарет Саутгейт сподели, че от гледна точка на очакванията към отбора, това е по-добре. Според бившия футболист за неговите момчета "би било наистина трудно да отговорят подобаващо на атмосферата от онзи ден срещу Германия".

Украйна пък спокойно може да бъде определена като една от изненадите на турнира, след като футболистите на Андрий Шевченко буквално се промъкнаха до 1/4 финалите.

В групите те записаха само една победа и две загуби, но въпреки това намериха място сред най-добрите 3-ти отбори. В 1/8 финалите пък преодоляха драматично Швеция след продължения, като победният гол бе отбелязан от Артьом Довбик в 121-ата минута.

Така украинците се класираха за своя първи 1/4 финал на Европейско първенство и със сигурност имат своите амбиции да продължат с историческото си представяне.

Шевченко сподели, че е наясно с факта, че Украйна се изправя срещу един от най-добрите отбори в света, но намекна, че неговите футболисти ще опитат да използват максимално своите силни страни.

Двата отбора за втори път ще се срещнат на еврофинали, след като преди 9 години в Киев, англичаните спечелиха с минималното 1:0 в мач от груповата фаза украинците, които заедно с Полша бяха организаторите на турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роберто Мартинес: Разочаровани сме
Роберто Мартинес: Разочаровани сме
Парад на ретро автомобили в Бургас
Парад на ретро автомобили в Бургас