НОВИНИ

Двама души в болница след инцидент с асфалтираща машина в Басарбово

двама души болница инцидент асфалтираща машина басарбово
bnt avatar logo
от БНТ
17:28, 09.03.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Двама мъже пострадаха сериозно, след като машина за полагане на асфалт се блъсна в електрически стълб в русенското село Басарбово. 41-годишният шофьор на машината е приет в болница с тежка мозъчна и челюстно-лицева травма. Инцидентът остави за няколко часа част от селото без ток, а движението по пътя се регулираше от полицейски екипи.

Машината за полагане на асфалт се е спускала по баира в началото на селото. По всяка вероятност спирачките ѝ отказали и се забила в електрически стълб. Точно до пейката, на която Койна Дечева била с двама съседи. Казва, че само чудо я е спасило от хвърчащите бетонни отломки.

"Отгоре идваше тая кола, кран ли е, какво е. Според мен спирачките на човека отказаха. С такава бързина караше", разказва Койна Дечева.

Водачът се е опитал да овладее машината, но без резултат.

"Човекът е искал да завие в горната улица да убие скоростта и не е успял. И парчета хвърчат, и тъй", допълни Койна Дечева.

Част от отломките раняват 85-годишния ѝ съсед. Откаран е в болницата с фрактура на ребрата. В участъка се е полагал асфалт от фирма Пътинженеринг, която е наела подизпълнител.

"Като кажат полицаите експертизата, ще разберем точно какво е станало. Момчето е било само, не знаем какво се е случило", каза представител на фирмата изпълнител.

Живеещите в района коментираха, че оттук често колите преминават с голяма скорост. И не за първи път автомобил се блъска в електрическия стълб до кръстовището.

"Трети път май вече удрят там стълб. Имаше щъркелово гнездо. Там го събори един бус. След туй бус беше се ударил в стълба, отгоре му отказаха спирачки, нещо. И сега – трети път", каза Богомил Даскалов.

Според очевидци на инцидента обаче, ако не е бил стълбът да спре машината, тя е щяла да се блъсне в оградата на двора и да помете хората, които са били на пейката.

Инспекцията по труда научи за инцидента от екипа ни и също се включи в разследването. Оказва се, че пострадалият шофьор е с изряден трудов договор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След скандалното интервю на Меган и Хари: Кралски хроникьори извадиха още факти
След скандалното интервю на Меган и Хари: Кралски хроникьори извадиха още факти
10 март по БНТ: Азис, DARA, Зуека, Геро и още звезди в концерта на Виктория за Евровизия
10 март по БНТ: Азис, DARA, Зуека, Геро и още звезди в концерта на Виктория за Евровизия