НОВИНИ

Две победи от два старта за Мартин Чой на пистата в Серес

Българинът тръгва за световното първенство в Белгия

две победи два старта мартин чой пистата серес
bnt avatar logo
от БНТ
11:42, 12.06.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Две победи от два старта записа най-добрият ни мотоциклетен състезател Мартин Чой ЕКО БМВ МС 77 рейсинг тим) на гръцката писта в Серес по време на 3-ти и 4-ти кръг от BMU European championship .

В клас SuperBike 1000 Чой беше безапелационен през уикенда и закономерно увеличи точките си на лидер във временното класиране за шампионата. В първия ден на квалификацията подобри личния си рекорд за най-бърза обиколка на пистата, като времеизмервателната уредба отчете- 1:17.9 минути. По -късно и в състезанието Мартин Чой продължи да кара в много бързо темпо, недостижимо за силната конкуренция. В 16-те обиколки българинът поддържаше почти еднаква скорост и времена около 1 минута и 18 секунди. Неделният ден също започна с чудесен старт и първа позиция от началото до края на състезанието. Въпреки забавянето от страна на организаторите с половин час заради падналия дъжд, в седмата обиколка Чой направи още един личен рекорд на вече изсъхналата писта. Хронометърът спря на 1:18.1 минута , което в състезание не беше постигано от него до момента.

„Невероятен уикенд с изпълнени цели. Дойдох за две победи в Гърция и съм щастлив, че се получиха нещата по най-добрия начин. Огромна благодарност към целия ми екип за работата и на моите спонсори за подкрепата. Нямам никакво време и след броени часове тръгвам за Белгия, където през уикенда ме очаква състезанието на пистата „ Спа“. Ще карам на световния шампионат по ендуранс в 24-и часовата надпревара, която ще бъде на 17 и 18 юни. Мисля, че съм в много добра форма и готов за предстоящото тежко състезание от календара на FIM“, сподели Мартин Чой.

Българският пилот ще бъде единственият ни сънародник, който ще участва на легендарната писта „Спа“ през уикенда в тима на италианския „AvioBike racing“.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС: Масовото напускане на областни управители е безпрецедентно, поставя на изпитание изпълнителната власт
МС: Масовото напускане на областни управители е безпрецедентно, поставя на изпитание изпълнителната власт
Почина Силвио Берлускони
Почина Силвио Берлускони