НОВИНИ

Експозиция „Българско Възраждане“ в Историческия музей в Пловдив вече е достъпна онлайн

експозиция bdquoбългарско възражданеldquo историческия музей пловдив вече достъпна онлайн
bnt avatar logo
от БНТ
18:28, 13.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Още

От днес на сайта http://digital.plovdiv.bg може да се направи 3D виртуална разходка и да се видят най- любопитните неща, които предлагат културните институти в Пловдив.

По този начин се осигурява възможност на хората, останали вкъщи, да съпреживеят отново моменти от историята на културните оператори.

Вече е достъпна онлайн и експозицията „Българско Възраждане“ в Историческия музей. Експозицията се намира в Архитектурно-историческия резерват „Старинен Пловдив” в къщата на Димитър Георгиади – паметник на културата от национално значение. Сградата е построена през 1848 г. от майстор хаджи Георги от родопското село Косово по поръка на богатия български занаятчия Георги Кендинденоглу.

Експозиция „Българско възраждане” проследява историята на град Пловдив от 15 до 19 век.

По примера на стотици музеи, галерии, театри по цял свят, „Пловдив 2019“ ще предлага чрез достъп до онлайн платформи и канали културно съдържание, художествени колекции и заснети експонати.

Ще бъдат излъчени документални филми, музикални програми, предавания за култура, образователна поредица, филми по спектакли на Опера Пловдив, спектакъл по повод 135 години от създаването на Драматичен театър Пловдив –десетки часове програма от фонда на БНТ 2.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отрицателни са първите проби за коронавирус на моряците от фрегатата "Верни"
Отрицателни са първите проби за коронавирус на моряците от фрегатата "Верни"
Експерти прогнозират задържане на цените на горивата
Експерти прогнозират задържане на цените на горивата