НОВИНИ

Ескалация на напрежението на конференцията на ГЕРБ

Милена Кирова
от Милена Кирова
13:04, 05.08.2020
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
ескалация напрежението конференцията герб

До напрежение се стигна по време на Националната конференция на ГЕРБ, която се провежда в "София Тех парк".

След края на конференцията протестиращи блокираха пътя пред "Арена Армеец", за да не може членовете и симпатизанти на ГЕРБ да си тръгнат.

Полицията обаче ограничи протестиращите от двете страни на пътя, за да може автомобилите да се изтеглят. Членовете и симпатизантите на ГЕРБ си тръгват под възгласите "Оставка".

Плътен кордон от униформени разделя протестиращите от членовете на ГЕРБ.

Протестиращите им подават банкноти евро и левове и ги обвиняват, че днес са дошли за пари. Демонстрантите издигнаха лозунга: "Кебапче срещу глас", както и "Борисав ви краде".

По-рано няколко протестиращи младежи успяха да стигнат в периметъра на конференцията. След като се върнаха при останалите се оплакаха се, че над тях е упражнено насилие. Пред наш екип мъж каза, че 3-4 добре сложени младежи са го удряли и са му счупили селфи стик, с който е снимал.

Протестиращ се опита да се качи на сцената по време на изявлението на премиера Борисов, но беше спрян и изведен извън мястото на конференцията.

След 10-15 минутно "преследване" с полицията протестиращите, които бяха стигнали на метри от конференцията, бяха спрени от 3 реда плътен полицейски кордон, след което се изтеглиха.

След това полицаи изведоха няколко младежи, провериха личните им документи и ги освободиха. Полицаите не дадоха отговор защо младежите са били проверявани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Багер предизвика инцидент с бърз влак от Варна за София
Багер предизвика инцидент с бърз влак от Варна за София
Пепе Рейна пред завръщане в Испания
Пепе Рейна пред завръщане в Испания