НОВИНИ

Федерер потвърди, че пропуска Australian Open, цели се в завръщане през лятото на 2022

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:55, 17.11.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
федерер потвърди пропуска australian open цели завръщане лятото 2022
Слушай новината

40-годишният швейцарски тенисист Роджър Федерер потвърди новината, че ще го видим отново на корта най-рано през лятото на 2022 година.

По този начин Маестрото категорично отхвърли възможността да играе на Australian Open през януари, нещо за което загатна и неговият треньор Иван Любичич преди няколко дни.

"Ще започна да бягам през януари, а през март или април отново ще стъпя на корта. Смятам, че ще мога да се завърна в професионалния Тур през лятото на 2022-а. Тази година оперираха менискуса ми, но в предварителните прегледи бе решено да оправим и проблем със ставния хрущял. Комбинацията от двете прави нещата неприятни и знам, че трябва да бъда внимателен", сподели Федерер в интервю за швейцарското издание "Льо Матен".

20-кратният шампион в турнирите от Шлема допълни, че целта му е да се завърне "за един последен път на корта", а не да сложи край на своята кариера заради контузия. Голямата му мечта е отново да го видим да играе във финал на турнир от Големия шлем.

Роджър Федерер е измъчван непрестанно от проблеми с колената през последните няколко сезона, които сериозно ограничиха неговите изяви в спорта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задайте Вашите въпроси за дебата Радев-Герджиков
Задайте Вашите въпроси за дебата Радев-Герджиков
Министър Николай Денков е в класацията на най-добрите учени в света
Министър Николай Денков е в класацията на най-добрите учени в света