НОВИНИ

Гарет Саутгейт: Не направихме достатъчно, за да спечелим

Гарет Саутгейт
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:25, 19.06.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт сподели, че тимът е имал нужда от повече "енергия" при нулевото равенство срещу Шотландия от Група D на Евро 2020.

Мениджърът на "трите лъва" замени Фил Фодън през втората част, а впоследствие и капитана Хари Кейн и Маркъс Рашфорд четвърт час преди края на редовното време, въпреки че англичаните търсеха победен гол.

Равенството остави Англия на второ място в групата зад Чехия заради по-лоша голова разлика.

"В края не направихме достатъчно, за да спечелим. Ако не спечелиш мач в турнир, трябва да направиш така, че да не го загубиш. Разбираме, че резултатът е разочароващ, особено за нашите привърженици, но трябва да се съберем и да продължим към следващия мач. Мисля, че целият отбор, включително и аз, трябва да погледнем към себе си - знаем, че можем да играем по-добре. Не направихме достатъчно, за да спечелим - нямахме достатъчно голови положения, така че трябва да наблегнем върху тези наши пропуски. Беше ни трудно тази вечер да намерим празните пространства в половината на противника - Шотландия се бранеше много умело, а ние не успяхме да ги отворим", каза Саутгейт.

Той призна, че липсата на опит у по-голямата част от играчите не е помогнала в моментите на напрежение.

"Съставът ни не разполага с необходимия опит, за да се справя с тази интензивност и напрежение в ключовите моменти. Трябва да се подобрим за следващия мач", добави селекционерът на "трите лъва".

Англия може да завърши на първо място при успех над Чехия в последния си мач от груповата фаза на "Уембли". Срещата ще се изиграе на 22 юни, а в същия ден Шотландия приема Хърватия на "Хемпдън Парк".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров ще участва на турнира в Лос Кабос
Григор Димитров ще участва на турнира в Лос Кабос
Лисабон след първата нощ на блокада
Лисабон след първата нощ на блокада