НОВИНИ

Главчев подготвя сигнал в ДАНС и прокуратурата за частната детска болница

Цанка Николова
от Цанка Николова
07:18, 07.05.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Министерски съвет подготвя сигнал от служебния министър-председател Димитър Главчев в ДАНС и прокуратурата по случая с Многопрофилната болница за активно лечение "Мама и Аз".

Решението да се сезират отговорните институции беше обявено от Главчев в петък. Сигналът най-вероятно ще бъде подаден през някой от следващите дни, заявиха за БНТ от правителствената пресслужба.

Миналия вторник правителството одобри изграждането на частната болница "Мама и Аз" в София. В плана на лечебното заведение беше предвидено да има педиатрично отделение с 40 легла.

Това предизвика широк отзвук, като от Обществения съвет за Националната детска болница сигнализираха, че частният проект ще "изтегли" кадри от все още непостроената държавна педиатрична болница. Заради обществената реакция още на следващия ден Димитър Главчев отмени решението на Министерския съвет.

Днес премиерът Главчев кани на среща здравния министър д-р Галя Кондева, вицепремиера и финансов министър Людмила Петкова, изпълнителния директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" д-р Благомир Здравков и председателя на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница проф. Иван Литвиненко, за да бъдат обсъдени и намерени решения на най-належащите проблеми на педиатрията.

Вижте повече в прякото включване на Цанка Николова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военните в сянка: Кой осигурява логистиката на армията
Военните в сянка: Кой осигурява логистиката на армията
Изтича срокът за регистрация на листите за вота на 9 юни
Изтича срокът за регистрация на листите за вота на 9 юни