НОВИНИ

Голдън Стейт надигра Бруклин след впечатляващ мач на Къри

Стеф Къри
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:37, 17.11.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Голдън Стейт Уориърс победи Бруклин Нетс с 117:99 в един от най-очакваните сблъсъци в Националната баскетболна асоциация за сезона. Стеф Къри за пореден път впечатли с изявите си на паркета, след като се отчете с 37 точки за 29:15 минути игра.

Това бе 37-ият мач в кариерата на американеца, в който той реализира 9 или повече тройки. Втори в класацията с мачове с 9 или повече тройки са Джеймс Хардън и Деймиън Лилард, който имат по 9 такива мачове. Следващите 5 играча в класацията след Къри имат общо 34 такива срещи. Тази статистика доказва умението на Къри, да бележи от далечно разстояние.

През първата част нюйоркчани изградиха преднина от 9 точки при резултат 25:16, но всичко това бе напът да се промени. Гардът на "войните" реализира първите си стрелби на видимо разстояние зад тройката. Тогава домакините разбраха, че ги очаква дълга вечер. Преди почивката се стигна до обрат и преднина от 5 точки за гостите при 63:58.

След почивката играчите на Стив Кър продължиха с отличната игра. Най-голямата преднина от 28 точки в мача дойде при резултат 113:85 в заключителната четвърта част, преди крайното 117:99.

Бившият баскетболист на гостите Кевин Дюрант се отчете с 19 точки. Най-резултатен за "мрежите" бе Джеймс Хардън с 24 пункта.

Голдън Стейт Уориърс имат актив от 12 победи и 1 загуба и са лидери в Западната конференция. Бруклин Нетс е с 10 успеха и 5 поражения.

В останалите мачове Юта Джаз победи Филаделфия 76 със 120:85, а Лос Анджелис Клипърс надви Сан Антонио Спърс със 106:92.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха българин и американец за педофилски порноклипове и пране на пари
Арестуваха българин и американец за педофилски порноклипове и пране на пари
Премиерът: Осигурихме провеждането на свободни, честни и открити избори
Премиерът: Осигурихме провеждането на свободни, честни и открити избори