НОВИНИ

Горски служители спасиха млад сръндак, попаднал в близост до пожар

Животното не е било наранено, но е било в шок от дима и огъня

служители държавно горско стопанство пазар спасили млад сръндак близост пожар
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 01.08.2024
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Служители от Държавно горско стопанство - Нови пазар са спасили млад сръндак в близост до пожар, съобщиха от Североизточното държавно предприятие. Жители на село Цани Гинчево, община Никола Козлево, са подали сигнал към горското стопанство за пожар в сухи треви, които са в близост до държавна горска територия. Целият екип на ДГС - Нови пазар се е насочил към участъка и пламъците са потушени с помощта на пожарникари и полицаи, преди да стигнат до дърветата.

Горските са открили млад сръндак, който лежи в близост до пожара. Животното не е било наранено, но е било в шок от дима и огъня и служителите на стопанството са го пренесли на около километър от мястото на пожара, поясниха от Североизточното държавно предприятие.

Сръндакът се е съвзел, след като е пренесен извън опожарената територия. "Почистихме главата и тялото му от саждите и му дадохме да пие вода, изправихме го и бавно тръгна към гората", разказва директорът на стопанството инж. Петър Железов. Според него бързите и адекватни действия на колегите му са спасили животното, а това, че е оставено в ареала си ще му помогне да се възстанови в рамките на няколко дни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 млн. лева загуби в болница "Лозенец" отчете здравният министър
100 млн. лева загуби в болница "Лозенец" отчете здравният министър