НОВИНИ

Григор Димитров и Виктория Томова запазиха позициите си в ранглистите

Днес Димитров ще започне участието си на Мастърс 1000 турнира на клей в Монте Карло.

григор димитров изиграх страхотен мач съм щастлив завърших два сета
bnt avatar logo
от БНТ
11:22, 08.04.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров остана на девето място в световната ранглиста на АТP за седмицата. Българинът бе изпреварен от поляка Хуберт Хуркач, който спечели първа титла на кариерата си на клей в Ещорил (Португалия), но в същото време задмина норвежеца Каспер Рууд, който загуби 150 точки от актива си.

Днес Димитров ще започне участието си на Мастърс 1000 турнира на клей в Монте Карло, като в първия кръг ще срещне участващия с „уайлд кард“ представител на домакините Валентин Вашро.

В челната десетка няма други промени, като водач продължава да е сърбинът Новак Джокович пред италианеца Яник Синер и Карлос Алкарас от Испания. По-съществени промени могат да се случат след турнира в Монте Карло.

Втора ракета на България в момента е Адриан Андреев, който се изкачи на 230-а позиция, а напредъкът му се дължи слизането в класирането на Димитър Кузманов, който загуби 32 точки и се смъкна със 17 места надолу в подреждането.

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова запази 74-а си позиция в седмичната ранглиста на WTA. През миналата седмица тя постигна победа и загуба в първия си турнир на клей за сезона в Чарлтън (САЩ) с награден фонд 922 573 долара.

Тази седмица Томова е част от отбора на България за „Били Джийн Кинг къп“, който започва днес участието си в отборната надпревара срещу Унгария.

Водачка в ранглистата остава полякинята Ига Швьонтек с 10835 точки, следвана от шампионката от Australian Open Арина Сабаленка (Беларус) с 8045 точки и Коко Гоф (САЩ) със 7205 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола падна и изгоря в пропаст на пътя Симитли - Банско (СНИМКИ)
Кола падна и изгоря в пропаст на пътя Симитли - Банско (СНИМКИ)
Четирима полицаи са пострадали при Вечното дерби между Левски и ЦСКА
Четирима полицаи са пострадали при Вечното дерби между Левски и ЦСКА