НОВИНИ

Григор Димитров отпадна от Australian Open

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:35, 20.01.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на Australian Open. Той претърпя поражение от Беноа Пер с 4:6, 4:6, 7:6(4), 6:7(2) още във втория си мач на първия за годината турнир от Големия шлем.

Григор Димитров не успя да покаже пълните си възможности срещу французина в рамките на 3:22 часа игра в Мелбърн.

Беноа Пер, който е №56 в световната ранглиста, ще се изправи в следващия кръг срещу Стефанос Циципас.

Григор Димитров отпада във втори кръг на този турнир за едва втори път в последните девет издания, като за последно това стана през 2020 година.

Ракета номер едно на България загуби от Беноа Пер за трети път от четири мача помежду им, като направи два пъти по-малко асове от съперника, а французинът спечели 81% от точките на първи сервис. Григор Димитров допусна 48 непредизвикани грешки.

Българинът спаси четири точки за пробив още в първия гейм, но след това допусна брейк за 1:2. При 2:3 Григор Димитров имаше точка за пробив, но не се възползва - 2:4. Беноа Пер загуби само две точки в последните си два сервис гейма на сета и го спечели с 6:4.

Втория сет тръгна с пробив за Беноа Пер още в първия гейм. Григор успя да отговори с рибрейк за 2:2, но веднага бе пробит за 2:3, а след това загуби сета с 4:6.

Третата част вървеше без точки за пробив до 5:4. Тогава Григор Димитров имаше на два пъти сетбол, но не успя да се възползва - 5:5. Двамата взеха лесно следващите си подавания и така се стигна до тайбрек. В него българинът спечели три поредни разигравания след 4:4 точки и намали изоставането си на 1:2 сета.

Четвъртият сет започна много неприятно за Григор Димитров. Той беше пробит във втория гейм и след това изостана с 0:3. При този резултат българинът показа характер и успя да отрази нови две точки за пробив - 1:3. Това даде нови сили на Димитров и той направи пробив за 2:3. Българинът трябваше да отразява нова точка за пробив в следващия гейм, но успя да изравни на 3:3. До края на сета нямаше нови възможности за пробив и така се стигна до втори пореден тайбрек, който Григор Димитров загуби с 2:7.

Напред в турнира продължиха още Марин Чилич, Кристофър О‘Конъл, елиминирал 13-ия в схемата Диего Шварцман, Максим Креси, Андрей Рубльов, Даниел Еванс, Пабло Андухар-Алба, Тейлър Фриц, Роберто Баутиста-Агут, Феликс Оже-Алиасим, Алекс Де Минор и Ботик ван де Зандсхулп.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Илко Гетов: Зелена светлина за версия 2 на ваксините, които да се слагат веднъж годишно
Проф. Илко Гетов: Зелена светлина за версия 2 на ваксините, които да се слагат веднъж годишно
Строги мерки за сигурност за церемонията по встъпване в длъжност на президента
Строги мерки за сигурност за церемонията по встъпване в длъжност на президента