НОВИНИ

Григор Димитров ще бъде поставена под №19 на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:19, 24.06.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
григор димитров поставена №19 уимбълдън
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде 19-и поставен в основната схема на третия за годината турнир от Големия Шлем - Уимбълдън.

През тази година организаторите на турнира решиха, че поставените тенисисти ще се определят само на базата на актуалните им позиции в ранглистата.

Така, за първи път от 2002 г. насам не бе използвана специалната формула, при която по-голяма тежест имаха резултатите на трева на играчите през последните няколко сезона.

В момента Григор Димитров се намира под №21 в подреждането, но отказите на Рафаел Надал и Давид Гофен означават, че 30-годишния хасковлия ще бъде 19-и поставен.

Уимбълдън по традиция е един от любимите турнири на първата ни ракета, като именно тук през 2014 г. той достигна първия си полуфинал от Шлема.

В последните му две участия обаче българинът отпадаше още на старта. През 2018 г. малшанс при жребия го изпрати срещу Стан Вавринка, който по онова време беше пропаднал в ранглистата заради контузия.

Преди две години пък Димитров допусна фрапиращ обрат в първия кръг от 0:2 до 3:2 сета срещу французинът Корентен Муте.

През миналата година пък надпреварата на свещената трева не се проведе заради пандемията от коронавирус.

Топ поставен през тази година очаквано е световния №1 Новак Джокович, който е в график за спечелване на всички турнири от Шлема в една календарна година.

Всички погледи обаче са насочени към Роджър Федерер, който вече заяви, че Уимбълдън е основната му цел за този сезон. Маестрото ще бъде поставен под №7 в основната схема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предсрочни избори: Лидерските битки в 27 МИР - Стара Загора
Предсрочни избори: Лидерските битки в 27 МИР - Стара Загора
Предсрочни избори: Лидерските битки в 21 МИР - Сливен
Предсрочни избори: Лидерските битки в 21 МИР - Сливен