НОВИНИ

Григор Димитров ще участва на "US Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:19, 20.08.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Тенис
григор димитров участва open

Новината за решението на първата ни ракета, бе обявена от неговия мениджър Георги Стоименов.

Григор Димитров ще се присъедини към Новак Джокович, Данил Медведев, Доминик Тийм и Александър Зверев, които също взеха решение да се включат в надпреварата в Ню Йорк.

През месец юли, когато хасковлията бе запитан относно участието си в надпреварата, той все още не беше взел окончателно решение като имаше своите колебания.

Но след като стана ясно, че Григор ще участва и на Мастърс-а в Ню Йорк, не е изненада, че седмица по-късно той ще се включи и в US Open.

Неговият мениджър Георги Стоименов обяви, че Димитров все още се опитва да си върне формата, след като преболедува COVID-19. Припомняме ви, че ракета номер 1 на България даде положителна проба по време на турнира от серията Adria Tour в Задар.

Самият той обясни, че близо месец не имал възможността да тренира, тъй като е имал проблеми с дишането и е чувствал постоянна умора.

Стоименов добави и че към момента не е напълно ясна каква ще бъде програмата на хасковлията до края на годината. Той добави, че засега Димитров има намеренията да се включи и на Мастърса в Рим, както и на "Ролан Гарос", но по обясними причини за момента не се правят никакви дългосрочни планове.

Тези думи поставят и под съмнение, евентуалното участие на Григор на турнира в София, за който по принцип българинът бе заявил участие, но заради коронавируса, надпреварата трябваше да бъде изместена.

Иначе завръщането на мъжкия тенис ще бъде отбелязано тази събота с началото на Мастърс турнира в Синсинати, който по изключение ще се проведе в Ню Йорк.

Григор Димитров ще вземе участие в турнира, на който през 2017 година триумфира. Българинът ще бъде поставен под номер 14.

Жребият за основната схема по програма трябва да се проведе по-късно през днешния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция в очакване на задължителни маски на плажа
Гърция в очакване на задължителни маски на плажа
Селекционерът на България обяви имената на легионерите за мачовете от Лигата на нациите
Селекционерът на България обяви имената на легионерите за мачовете от Лигата на нациите