НОВИНИ

Григор Димитров стартира срещу непознат чех в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:42, 14.01.2022
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
григор димитров стартира непознат чех мелбърн
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще има за съперник в първия кръг на Australian Open квалификантът Иржи Лехечка от Чехия.

За Димитров това безспорно е най-успешният турнир от Шлема, като той има едно достигане до 1/2-финал и още три до 1/4-финал. Освен това Димитров е губил само веднъж в първия кръг в Мелбърн.

На другия полюс стоят нещата за 21-годишният Лехечка, за когото това ще бъде дебют в основната схема на турнир от Големия шлем. В последния кръг на квалификациите в Мелбърн той елиминира Дмитри Попко от Казахстан с 4:6, 6:3, 6:3.

Любопитното е, че в своята кариера младият чех никога не играл на турнир от веригата на АТР, но още при дебюта си в квалификациите на турнир от Шлема е на път да ги преодолее. На миналогодишния US Open той губи в мач за влизане в основната схема от Джем Илкел от Турция.

До момента при мъжете Лехечка може да се похвали с две титли от сериите Чалънджър през миналата година и още два загубени финала, които му помогнаха да се изкачи до рекордното за него 138-мо място в световната ранглиста. Понастоящем чехът заема 143-та позиция.

Чехът има и още три трофея на ниво Чалънджър в играта на двойки, а за уменията му при дуетите говори и спечелената титла от юношеския Уимбълдън в тандем с Йонас Форейтек през 2019 година.

Двубоят между Григор Димитров и Иржи Лехечка от първия кръг на Australian Open ще бъде в понеделник или вторник в зависимост от решението на организаторите, които трябва да обявят програмата в неделя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рецидивист е задържан за притежание на наркотици
Рецидивист е задържан за притежание на наркотици
Публикуваха Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19
Публикуваха Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19