НОВИНИ

Григор Димитров запази позицията си в ранглистата

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:59, 09.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров запазва мястото си в световната ранглиста на сингъл при мъжете. Българският тенисист заема 20-а позиция в подреждането след обновяването на класацията.

Димитров записа участие до осминафиналите на турнира от сериите „Мастърс“ в Мадрид през изминалата седмица, като отпадна от Стефанос Циципас след 3:6, 4:6. Благодарение на представянето си той вече има 1830 точки.

Българинът е заявил участие на турнира в Рим през тази седмица. Григор Димитров ще се изправи срещу ракета номер 74 в света Брендън Накашима (САЩ) в първия си мач на сингъл. 20-годишният американец влезе в основната схема, след като преодоля квалификациите. Първият мач между двамата ще е във вторник, като предстои да стане ясен началният част. При успех в първия кръг Димитров ще срещне четвъртия поставен в схемата Стефанос Циципас.

30-годишният хасковлия ще мери сили и на двойки в Италия. Той ще играе в тандем с Хуберт Хуркач.

Димитър Кузманов бележи прогрес с 12 позиции и се завърна в топ 200 на ранглистата при мъжете. Той вече заема 194-о място. Димитър Кузманов достигна до полуфиналите на „Чалъджъра“ в Прага.

Александър Лазаров е на 406-о място, а Александър Донски на 525-о.

В първите пет челни позиции на класацията на АТП няма промяна – Новак Джокович, Данийл Медведев, Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас. Карлос Алкарас обаче се изкачи до 6-о място, след като спечели надпреварата в Мадрид.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дрон е излял жълта и синя боя върху Паметника на Съветската армия (СНИМКИ)
Дрон е излял жълта и синя боя върху Паметника на Съветската армия (СНИМКИ)
Далас изпепели Финикс с 20 тройки и изравни серията
Далас изпепели Финикс с 20 тройки и изравни серията