НОВИНИ

Григор Димитров започва на US Open срещу Стив Джонсън

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:32, 25.08.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

За втори пореден турнир от Големия шлем първата ни ракета Григор Димитров ще има за съперник в първия кръг американеца Стив Джонсън.

Преди два месеца жребият ги събра в първия кръг на Уимбълдън, а сега съдбата отреди двамата отново да се срещнат и на старта на US Open.

Това означава, че Димитров ще има шанс да се реваншира за загубата си от този съперник в Лондон, когато българинът спечели първия сет срещу Джонсън, но впоследствие получи травма и се наложи да се откаже.

Вчера рано сутринта подобна ситуация отново сполетя Григор, който бе принуден да се откаже срещу Доминик Тийм в мач от втория кръг на турнира в Уинстън-Сейлъм. Все пак най-добрият ни тенисист увери, че ще бъде готов за началото на US Open.

Ако елиминира Стив Джонсън, то във втория кръг Григор Димитров, поставен под №17 в турнира, ще се изправи срещу друг американец в лицето на Брендън Накашима или квалификант. В третия кръг пък е възможен двубой срещу №11 в схемата Яник Синер.

Жребият прати Димитров в половината на втория поставен Рафаел Надал, който ще стартира с мач срещу Ринджи Хиджиката, който участва с "уайлкард". Българинът обаче може да срещне Матадора чак във фазата на полуфиналите. В тази половина на схемата е и третият поставен Карлос Алкарас, който в първия кръг ще срещне аржентинеца Себастиан Баес.

Световният №1 и действащ шампион в турнира Даниил Медведев пък започва срещу американеца Стефан Козлов. В тази половина на схемата е още и Стефанос Циципас, който в първия си двубой ще играе срещу квалификант.

Големият отсъстващ на тазгодишния US Open пък ще бъде Новак Джокович, който броени часове преди жребия съобщи, че ще пропусне надпреварата в Ню Йорк. Причината се крие във факта, че сърбинът не е ваксиниран срещу COVID-19, което не му позволява да влезе на територията на САЩ.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вики Томова с втори пореден успех в квалификациите на US Open
Вики Томова с втори пореден успех в квалификациите на US Open
Александър Пулев: До края на 2022 г. 735 млн. лева ще бъдат на разположение на бизнеса чрез Министерството на иновациите
Александър Пулев: До края на 2022 г. 735 млн. лева ще бъдат на разположение на бизнеса чрез Министерството на иновациите