НОВИНИ

Григор Димитров започва US Open тази вечер с нови надежди

григор димитров започва open вечер надежди
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:39, 30.08.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров започва участието си на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Първият му мач в Ню Йорк срещу американеца Сам Рифис се очаква да започне след 21.30 часа наше време.

Двубоят е на корт номер 5, като преди това има две други срещи, започващи от 18.00 часа – един при мъжете (Рикардас Беранкис – Диего Шварцман) и един при жените (Даниел Колинс – Карла Суарес Наваро).

Григор Димитров е поставен под номер 15 в схемата на турнира, докато са Сам Рифис това ще бъде първо участие на турнир от подобен ранг. Двамата не са се срещали до момента.

Бившият номер три в света Григор Димитров стигна до четвъртфиналите на първите си три турнира през този сезон, включително и на Откритото първенство на Австралия, но като цяло кампанията му след това не може да бъде определена като задоволяваща до този момент. Колкото и впечатляващи моменти да е имал българинът, 30-годишният тенисист никога не е достигал до финал от Големия шлем. Григор Димитров се е класирал до полуфиналите на Уимбълдън, Откритото първенство на Австралия и US Open.

Миналата седмица Григор Димитров показа възраждане на Мастърса в Синсинати. Победи Роберто Баутиста Агут (Испания) и Александър Бублик (Казахстан), но на осминафинала претърпя поражение от Даниил Медведев.

Българинът публикува снимка в социалната мрежа "Инстаграм" в навечерието на надпреварата с текст: „Нека да започва, готов съм да дам всичко от себе си на US Open през тази година“.

От друга страна 22-годишният Сам Рифис никога не е играл мач от ATP. Американецът е прекарал по-голяма част от кариерата си във веригата ITF. Въпреки това, той ще има подкрепата на публиката в Ню Йорк.

Сам Рифис, който влиза с „уайлд кард“, ще изиграе най-големия си мач до този момент срещу световния номер 18.

Всички очаквания са в полза на Григор Димитров, който е фаворитът в двубоя. Непредсказуемата форма на българина през сезона обаче винаги ни кара да тръпнем, дори и преди изглеждащите като протоколни срещи. Според специалистите, спечелването дори на сет от американеца, би се смятало за изненада.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна разследване на инцидента със загиналото дете в Монтанско
Започна разследване на инцидента със загиналото дете в Монтанско
Откриха милиарна колона, издигната в чест на император Траян Деций при крепостта Состра
Откриха милиарна колона, издигната в чест на император Траян Деций при крепостта Состра